ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Θετική η ECA στις 5 αλλαγές που προωθεί η FIFA»

Mάλιστα δεν αποκλείεται να ισχύσει και το 2021

Η αλλαγή στους αγωνιστικούς κανονισμούς που προωθεί η FIFA σε συνεργασία με την UEFA, ώστε να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων προχωράει κανονικά.

Συγκεκριμένα, όταν λήξει η αγωνιστική καραντίνα, λόγω της πανδημίας, είναι πιθανό να προκύψουν θέματα υγείας για τους παίκτες που θα ξεκινήσουν μέ πολύ σύντομη προετοιμασία τις υποχρεώσεις τους, για αυτό και η ECA φέρεται να συμφωνεί με τη συγκεκριμένη κίνηση, η οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να ισχύσει και το 2021.

«Η πρόταση αυτή είναι θετική και σίγουρα πρέπει να εξεταστεί. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς από τους παίκτες να παίξουν δέκα παιχνίδια σ’ ένα μήνα και οι επιπλέον αλλαγές θα βοηθήσουν», αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», που υποστηρίζει πως απηχεί τις θέσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συλλόγων (ECA), στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της ηπείρου. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να λάβει την έγκριση από το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο (IFAB).

Η πρόταση για πέντε αλλαγές στους αγώνες όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα ήταν και επιθυμία του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος σε πρόσφατες ραδιοφωνικές του δηλώσεις είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο να μπορούν οι ομάδες να κάνουν δύο αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο και τρεις στο δεύτερο.

to10.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση

X