ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Παρίσι ο τελικός του Champions League

Oριστική απόφαση για αλλαγή της έδρας

Οριστικές εξελίξεις στο θέμα του φετινού τελικού του Champions League, καθώς η UEFA πράγματι άλλαξε την έδρα του σπουδαίου παιχνιδιού και τελικά από την Αγία Πετρούπολη που είχε οριστεί αρχικά, θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο «Stade de France».

Στην ανακοίνωσή της η UEFA ευχαριστεί δημόσια τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, δείχνοντας ότι η επιλογή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δεν ήταν τυχαία, γεγονός το οποίο σημειώνουν και στο σύνολό τους τα ρεπορτάζ, καθώς η Γαλλία είναι από τις χώρες που έχει ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα ευρωπαϊκά ματς των ρωσικών και των ουκρανικών ομάδων θα πραγματοποιούνται σε ουδέτερες έδρες, κάτι που αφορά μόνο τη Σπαρτάκ Μόσχας που βρίσκεται στους «16» του Europa League, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για τις εθνικές ομάδες των δύο χωρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η UEFA θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες και την εκτίμησή της στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν για την προσωπική του υποστήριξη και τη δέσμευσή του να μεταφερθεί το πιο σημαντικό παιχνίδι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη Γαλλία, σε μια περίοδο απαράμιλλης κρίσης. Μαζί με τη γαλλική κυβέρνηση, η UEFA θα υποστηρίξει πλήρως τις προσπάθειες πολλών φορέων για να διασφαλίσει την παροχή διάσωσης για ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους στην Ουκρανία που αντιμετωπίζουν τρομερό ανθρώπινο πόνο, καταστροφή και εκτοπισμό.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε επίσης ότι οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της UEFA θα πρέπει να παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους σε ουδέτερες εγκαταστάσεις μέχρι νεωτέρας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε περαιτέρω να παραμείνει σε ετοιμότητα για τη σύγκληση περαιτέρω έκτακτων συνεδριάσεων, σε τακτική συνεχή βάση όπου απαιτείται, για να επανεκτιμηθεί η νομική και πραγματική κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις όπως απαιτείται».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση