ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ρατσισμός χωρίς καμία δυνατότητα ερμηνείας»

Δήλωση από τον πρόεδρο του αντιρατσιστικού συμβουλίου της Ρουμανίας

24sports team

info@24sports.com.cy

Στην αναμέτρηση για το Champions League, ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπασάκσεχιρ, οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας αποχώρησαν στο 18' από το παιχνίδι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατηγορώντας τον 4ο διαιτητή για ρατσιστική επίθεση στον μαύρο βοηθό προπονητή του Μπουρούκ.

Οι άνθρωποι της Μπασάκ, ισχυρίζονται ότι ο Ρουμάνος 4ος διαιτητής, Σεμπάστιαν Κολτέσκου αποκάλεσε «νέγρο» τον Καμερουνέζο βοηθό προπονητή της ομάδας, Πιέρ Γουεμπό και αφού τον προκάλεσε τον απέβαλε από το παιχνίδι.

Δεν έπεισαν οι δικαιολογίες ενός από την διαιτητική ομάδα (όλοι Ρουμάνοι) που επιχείρησε να εξηγήσει πως είναι πρόβλημα της ρουμανικής γλώσσας καθώς το «Ala negru» (τον μαύρο), που χρησιμοποίησε ο Κολτσέσκου, δεν ήταν ρατσιστικό.

Ο πρόεδρος του αντιρατσιστικού συμβουλίου της Ρουμανίας υποστήριξε ότι αυτό που είπε ο Ρουμάνος διαιτητής στον Γουεμπό είναι ξεκάθαρα ρατσιστικό και δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία. «Είναι ρατσισμός χωρίς καμία δυνατότητα ερμηνείας. Θα μπορούσε να έχει αναγνωρίσει τον προπονητή με τόσες πολλές άλλες λεπτομέρειες και να αγνοήσει το χρώμα του», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση