ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ευρώπη: Οι αλλαγές στις τρεις διοργανώσεις

Όλα τα στοιχεία για το νέο format - Πότε θα αρχίζουν οι υποχρεώσεις των τεσσάρων εκπροσώπων της Κύπρου

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Τα πάντα αλλάζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη σεζόν 2024-25. Το format διεξαγωγής και των τριών διοργανώσεων της UEFA διαφοροποιείται σημαντικά.

Ίδιο το fomaτ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ

Η φάση των ομίλων με τις 32 ομάδες όπως την γνωρίζαμε, θα αντικατασταθεί από ένα μίνι πρωτάθλημα 36 ομάδων.

Καθεμιά από τις 36 ομάδες θα δίνει 8 αγώνες (4 εντός έδρας, 4 εκτός έδρας), εναντίον 8 διαφορετικών αντιπάλων.

Οι 36 ομάδες θα χωρίζονται σε 4 γκρουπ δυναμικότητας των 9 ομάδων. Κάθε ομάδα θα παίζει με δύο αντιπάλους από κάθε ένα από αυτά τα γκρουπ. Με μία ομάδα θα παίζει εντός έδρας και με την άλλη εκτός έδρας. Οι πρώτες 8 ομάδες στην κατάταξη των 36 ομάδες θα προκρίνονται απευθείας στους «16».

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η έως την 24η θέση θα παίζουν μεταξύ τους διπλούς νοκ άουτ αγώνες με τις 8 που θα προκύπτουν, να συμπληρώνουν τη φάση των «16».

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τελευταίες 12 θέσεις αποχαιρετούν την Ευρώπη, καθώς δεν θα μεταφέρονται στην επόμενη τη τάξει διοργάνωση.

Η διαφοροποίηση στο Κόνφερενς

Και στο Κόνφερενς οι ομάδες αυξάνονται σε 36 από 32. Κάθε ομάδα θα δίνει στην πρώτη φάση του έξι αγώνες, τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας, εναντίον έξι διαφορετικών αντιπάλων. Οι 36 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας των 9 ομάδων. Με τη διαφορά πως κάθε ομάδα θα παίζει με δύο αντιπάλους από τα υπόλοιπα τρία γκρουπ και όχι από εκείνο στο οποίο ανήκει η ίδια.

Οι πρώτοι 8 στην κατάταξη περνούν απευθείας στους «16» και εκείνες από την 9η έως την 24η θέση θα παίξουν διπλούς αγώνες, με τους νικητές να προκρίνονται.

Πότε θα αρχίζουν οι υποχρεώσεις των τεσσάρων εκπροσώπων της Κύπρου

Ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ θα αρχίσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στις 22-23 Ιουλίου και τη ρεβάνς στις 30-31 του ίδιου μήνα.

Ο κυπελλούχος θα αρχίσει από τον 1ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 11 Ιουλίου και η ρεβάνς στις 18 του ίδιου μήνα.

Ο δευτεραθλητής και ο τρίτος θα αρχίσουν από τον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς. Το πρώτο μας θα γίνει στις 25 Ιουλίου και η ρεβάνς την 1η Αυγούστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση