ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

AS: «Οι ΗΠΑ θέλουν να φιλοξενήσουν τελικό Champions League»

Το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί σε θεσμικό επίπεδο από την ECA

Tην πρόθεση να φιλοξενήσουν τελικό του Champions League έχουν οι ΗΠΑ και αυτό αντιμετωπίζεται θετικά από την UEFA και την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα As.

«Όλο και περισσότεροι σημαντικοί τελικοί και τουρνουά παίζονται στις ΗΠΑ, αλλά από τη χώρα λείπει το... κερασάκι στην τούρτα, ο τελικός του Champions League, που δεν έφυγε ποτέ από τη "Γηραιά Ήπειρο", μία πρόκληση σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί σε θεσμικό επίπεδο από την ECA την επόμενη εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση στην Κωνσταντινούπολη.

Η UEFA έχει αναθέσει τον τελικό του Champions League σε Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο και Μόναχο ως το 2025.

Να σημειωθεί ότι η UEFA μόλις πούλησε τα δικαιώματά της για τις ΗΠΑ σε CBS, Viacom και Paramount για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί με την αλλαγή του κορυφαίου τουρνουά από το 2024.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων βαδίζει προς τις ΗΠΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί και τουρνουά από άλλες συνομοσπονδίες, όπως το Copa America και το Gold Cup.

Το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ παρουσιάζει ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι 22 από τους 28 συλλόγους του MLS έχουν ήδη γήπεδα ειδικά για ποδόσφαιρο που δεν επαναχρησιμοποιούνται από άλλα αθλήματα, όπως γινόταν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση