ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από το πρωτάθλημα και όχι από το κύπελλο

Τι λέει η ΟΥΕΦΑ για τις θέσεις της Ευρώπης

Μεγάλη συζήτηση υπάρχει για τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη, εάν και εφόσον δεν ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις.

Η ΟΥΕΦΑ με επιστολή που απέστειλε, τονίζει στις ομοσπονδίες ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Διευκρινίζει βέβαια ότι εάν δεν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, δεν είναι υποχρεωμένη να δεχτεί τις ομάδες που θα υποδείξουν οι χώρες για να παίξουν στην Ευρώπη.

Δεν λέει ότι δεν θα απαγορεύσει την συμμετοχή των τεσσάρων Κυπριακών ομάδων που θα παίξουν στην Ευρώπη, αλλά θα βάλει δικά της κριτήρια στην συμμετοχή και με βάση αυτά θα προκύψουν οι ομάδες.

Τώρα, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις και η ΟΥΕΦΑ δεν βάλει κριτήρια, τότε είναι ξεκάθαρο ότι ευνοούνται οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας.

Στην προκειμένη, εάν δεν διεξαχθεί καμία διοργάνωση, ευνοείται ο τέταρτος στην βαθμολογία και όχι η ομάδα που έχει πιθανότητες να κατακτήσει το κύπελλο.

Είναι όπως για παράδειγμα, εάν μία ομάδα κατακτήσει το νταμπλ, δεν παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο ο φιναλίστ του κυπέλλου, αλλά η ομάδα προκύπτει από το πρωτάθλημα.

Εκτός και εάν ο φιναλίστ είχε εξασφαλίσει από το πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ διαφορετικό.

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση