ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζημιά 138 εκατ. ευρώ κατέγραψε πέρσι η Τσέλσι!

Μαύρη τρύπα στα οικονομικά της

Τεράστια ζημιά, ύψους 138 εκατ. ευρώ, κατέγραψε η Τσέλσι στο οικονομικό έτος που τελείωσε στις 30 Ιουνίου 2022.

Αυτό αποκαλύπτεται από τον ισολογισμό που δημοσίευσε το κλαμπ αποδίδοντας την χασούρα σε έκτακτα έξοδα και απώλειες εσόδων, ύστερα από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο Ρώσος μεγιστάνας έβαλε πωλητήριο στον σύλλογο του Λονδίνου τον Μάρτιο του 2022 μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ οι κυρώσεις που επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση στον Αμπράμοβιτς περιέπλεξαν επίσης τη διαδικασία πώλησης, που τελικά έγινε λίγους μήνες μετά στον Αμερικανό Τοντ Μπόλι.

Ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο κύκλος εργασιών του αυξήθηκε στα 547 εκατομμύρια ευρώ (από 495 εκατ. την προηγούμενη χρονιά), κυρίως εξαιτίας της αύξησης των εσόδων από τις ημέρες των αγώνων και των εμπορικών εσόδων, καθώς οι φίλαθλοι επέστρεψαν στα γήπεδα μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Επίσης, τα εμπορικά έσοδα «ανέβηκαν» στα 201 εκατομμύρια ευρώ, χάρη σε μια «καθαρή» αύξηση των χορηγικών εσόδων από νέα συμβόλαια, αλλά και ανανεώσεις με υφιστάμενους συνεργάτες.

Η οικονομική θέση της Τσέλσι αναμένεται ακόμη χειρότερη τη νέα σεζόν, καθώς ο νέος επενδυτής έχει διαθέσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση παικτών σε δύο μεταγραφικά «παράθυρα». Οι «μπλε» είναι δέκατοι στη βαθμολογία της Premier League, ωστόσο έχουν προκριθεί στους προημιτελικούς του Champions League, στο πλαίσιο των οποίων θα αντιμετωπίσουν την -κάτοχο του τίτλου- Ρεάλ.

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΤΣΕΛΣΙ: Τελευταία Ενημέρωση