ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μοράτα: «Αν πήγαινα σε ψυχολόγο θα μπορούσα να είχα πετύχει στην Τσέλσι»

Μίλησε ανοιχτά για το θέμα της ψυχικής υγείας των ποδοσφαιριστών

Ο Άλβαρο Μοράτα είχε χάσει το χαμόγελό του και τον καλό του εαυτό όσο βρισκόταν στο Λονδίνο, όπου έκανε μονάχα ένα πολύ μικρό καλό διάστημα με διαδοχικά γκολ κι έπειτα δεν μπορούσε να του βγει τίποτα στο χορτάρι...

Η σύντροφός του, Άλις Καμπέγιο έχει μιλήσει κι εκείνη για τις δύσκολες στιγμές και τα ξεσπάσματα του Ισπανού φορ που είχε φτάσει σε σημείο να πετάει το κινητό του στους τοίχους...

«Δεν θεωρώ ότι δίνεται η βαρύτητα που θα έπρεπε στην ψυχική υγεία... Όταν το μυαλό σου δεν δουλεύει γίνεται ο μεγαλύτερος εχθρός σου. Ό,τι δουλειά κι αν κάνεις, πάντα θα μάχεσαι με τον εαυτό σου αυτές τις στιγμές.

Ακόμα και στη δική μου γενιά, τα τελευταία χρόνια, δεν θεωρείται κάτι φυσιολογικό να πας να δεις ψυχολόγο. Όμως, είναι κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται φυσιολογικό. Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές κι εγώ στην πρώτη μου σεζόν στην Τσέλσι θα μπορούσα να είμαι καλύτερα αν πήγαινα σε ψυχολόγο.

Όπως προπονούμαστε κι όπως γυμναζόμαστε θα έπρεπε να προπονούμε και το μυαλό μας. Σε βοηθάει πολύ ένας ψυχολόγος. Δεν είναι το θέμα αν θα “ξαναπέσεις” ή όχι. Είναι το θέμα πως είναι ένας άνθρωπος στον οποίο μπορεί να μοιραστείς σκέψεις και ο οποίος είναι ουδέτερος και θα σου πει πράγματα με ειλικρίνεια. Είναι σημαντικό να μιλήσεις σε κάποιον που έχει κατανόηση...» είπε ο νυν φορ της Γιουβέντους.

aek365.org

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΤΣΕΛΣΙ: Τελευταία Ενημέρωση