ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η Τσέλσι θα μπορούσε να μείνει «άστεγη» για 6 χρόνια

Το μεγάλο δίλημμα του Μπόελι για το νέο γήπεδο της ομάδας

Αντιμέτωπη με ένα τεράστιο πρόβλημα φέρεται να βρίσκεται η διοίκηση της Τσέλσι αναφορικά με το νέο γήπεδο της ομάδας.

Οι διοικούντες τους «μπλε» εκτιμούν ότι υπάρχουν δύο επιλογές αυτή τη στιγμή: η μία είναι να μείνουν 6 χρόνια μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ» όσο αυτό ανακαινίζεται και η άλλη είναι να αγοράσουν μία νέα έκταση και να κτίσουν εκεί το νέο «σπίτι» του λονδρέζικου συλλόγου.

Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, υπάρχει μία αυξανόμενη απογοήτευση στο εσωτερικό της ομάδας, καθώς έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος έχει σημειωθεί από τότε που ανέλαβαν τα ηνία της οι νέοι ιδιοκτήτες πριν από περίπου δύο χρόνια.
Η αρχική πρόθεση ήταν να ανακαινιστεί κομμάτι-κομμάτι το σημερινό γήπεδο, όπως έκανε και η Λίβερπουλ με το «Άνφιλντ».

Τσέλσι: Το μεγάλο δίλημμα του Μπόελι για το νέο γήπεδο της ομάδας

Αν τελικά η Τσέλσι παραμείνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», που είναι το σπίτι της από το 1905, αυτό σημαίνει ότι θα κατεδαφιστεί όλο το συγκρότημα και θα χτιστεί από την αρχή.

Αυτό το έργο θα διαρκούσε έξι χρόνια, αναγκάζοντας τον σύλλογο να μετακομίσει αυτό το διάστημα στο Γουέμπλεϊ. Στην περίπτωση, όμως, που αγοράσει μία νέα έκταση και φτιάξει νέο γήπεδο, η αγορά και μόνο ενός οικοπέδο θα κόστιζε πάνω από 500 εκατ. λίρες.

Τσέλσι: Το μεγάλο δίλημμα του Μπόελι για το νέο γήπεδο της ομάδας

Υπάρχουν, βέβαια, και οι αναφορές πως ένα γήπεδο 60.000 θέσεων (όπως είναι αυτό της Τότεναμ) θα έφερνε στον σύλλογο έσοδα τουλάχιστον 1 δις (λίρες) περισσότερα, την ώρα που η αγορά του συλλόγου με επικεφαλής τον Μπόελι κόστισε περί τα 2,5 εκατ. λίρες, ενώ έχει υποσχεθεί επενδύσεις πάνω από 1,75 δις λίρες.

Sport-fm.gr

ΤΣΕΛΣΙ: Τελευταία Ενημέρωση