ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Premier League: Οκτώ ομάδες υπερβαίνουν το όριο του FFP

Τα εμπορικά δεδομένα των μεγαθηρίων της Premier League έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης, η οποία φαίνεται πως θα προκαλέσει με τη σειρά της μια νέα, αλυσιδωτή και αμιγώς οικονομική, που θα αφορά το ισοζύγιο πληρωμών τους.

Μετά από την πιο παραγωγική χρονιά εσόδων της Λίγκας και των 20 συλλόγων για το 2018-19, οι επιπτώσεις του Covid-19 υποχρεώνουν άμεσα τις τοπ ομάδες του Νησιού να μειώσουν τα ποσά που δαπανούν στους μισθούς των παικτών τους. Κι αυτό διότι με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και τα εισιτήρια να μειώνονται δραστικά λόγω των κλειστών γηπέδων, ήδη 8 κλαμπ της PL έχουν ξεπεράσει το 70% που αφορούν οι μισθοί στο σύνολο των ετήσιων εσόδων τους, ποσοστό που αποτελεί το όριο της UEFA για το Financial Fair Play.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης της Deloitte, μόνο οι Top-6 σύλλογοι ξοδεύουν αθροιστικά για τους μισθούς του ρόστερ σχεδόν 2 δισ. ευρώ! Από αυτά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσεγγίζει τα 400 εκατ. και μαζί με τη Σίτι και την Τσέλσι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη στενότητα προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν νέες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία και να διατηρήσουν τη βιωσιμότητά τους.

aek365.org

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πρέμιερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X