ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
22° Λευκωσία,
23 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Νιουκάστλ: Γιατί καθυστερεί η μετάβαση στη νέα εποχή

Οι φίλοι της ομάδας βλέπουν τις μέρες να περνούν αλλά να μην αλλάζει χέρια η ιδιοκτησία του συλλόγου

Πριν 3 μήνες οι φίλοι της Νιουκάστλ πανηγύριζαν όταν μάθαιναν ότι η ιδιοκτησία του συλλόγου τους αναμένεται να αλλάξει χέρια. Ο μισητός στους φίλους της ομάδας, Μάικ Άσλει, ως νυν ιδιοκτήτης του συλλόγου ήταν θετικός στο να παραχωρήσει την ομάδα σε ένα επενδυτικό σχήμα Σαουδάραβων με ηγέτη τον Μοχάμεντ Μπιν Σάλμαν. Πρόκειται για το διάδοχο του χρόνου στη χώρα που ηγείται του σχήματος, Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF), το οποίο προσφέρει 300 εκατ. λίρες για την αγορά των “καρακάξων”.

Ωστόσο, 3 μήνες μετά και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αγορά. Αυτό έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των φίλων της ομάδας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι δε θέλουν να βλέπουν άλλο τον Μάικ Άσλει στο τιμόνι του συλλόγου. Τι συμβαίνει, λοιπόν, και υπάρχει αυτή η καθυστέρηση;

Η Πρέμιερ Λιγκ ερευνά το οικονομικό υπόβαθρο των επενδυτών. Ειδικότερα, θέλει να εξετάσει αν πληρεί τις προϋποθέσεις για να αγοράσει τα δικαιώματα ιδιοκτησία της Νιουκάστλ. Στην πορεία της έρευνας, ζητήματα πειρατείας και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων προέκυψαν επιβραδύνοντας τη διαδικασία.

Οι σκιές πειρατείας

Κατά την έρευνα της Πρέμιερ Λιγκ διαπιστώθηκαν σκιές. Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου ισχυρίστηκε ότι η χώρα βρίσκεται πίσω από μια πειρατική δορυφορική τηλεόραση και υπηρεσία streaming που προσφέρει παράνομη πρόσβαση σε αθλητικές εκδηλώσεις – συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Premier League. Το επενδυτικό σχήμα έσπευσε να διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες. Ανακοίνωσε, μάλιστα, μέτρα κατά της πειρατείας. Ωστόσο, η υπόθεση βρίσκεται ακόμα υπό το μικροσκόπιο και αξιολογείται εξονυχιστικά.

“Σε διάφορα στάδια κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κοινοπραξία αγορών αισθάνθηκε ότι η απόφαση είναι κοντά – και είναι πράγματι υπέρ τους. Πιο πρόσφατα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας για την πρόθεση της να καταστείλει την πειρατεία, υπήρχε η πεποίθηση ότι η απόφαση απείχε λίγες μέρες. Αλλά για άλλη μια φορά, δεν ελήφθη καμία επίσημη απόφαση από την Premier League. Ο Richard Masters είπε αργότερα σε μια επιτροπή επιλογής ότι παραμένει μια απίστευτα περίπλοκη υπόθεση, αλλά ότι ήλπιζε να βρεθεί σύντομα η λύση.

Στη συνέχεια πρόσθεσε το εξής: “Το επιχείρημα είναι ότι η Premier League εξακολουθεί να είναι σταθερή στο ζήτημα της πειρατείας. Δεδομένου ότι το επιχειρηματικό μοντέλο ολόκληρου του πρωταθλήματος επικεντρώνεται στις τεράστιες συμφωνίες τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχουν διαπραγματευτεί, εξετάζουν αυστηρά και τις δύο δεσμεύσεις της Σαουδικής Αραβίας για τον τερματισμό της παράνομης πειρατείας κορυφαίων γεγονότων και τις προεκτάσεις των αποφάσεων που θα λάβουν στη συνέχεια”.

Επομένως, γίνεται σαφώς ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις που ισχυρίζονται ότι έχει το υποψήφιο επενδυτικό σχήμα για την αγορά της Νιουκάστλ, από την Πρέμιερ Λιγκ θα εξαρτηθεί αν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Θυμίζουμε ότι η φετινή σεζόν εξελίχθηκε θετικά για τις “καρακάξες” δεδομένων των συνθηκών. Υπό την τεχνική ηγεσία του Στιβ Μπρους και με ένα φτωχό μπάτζετ η ομάδα σώθηκε εύκολα. Οι φίλοι της ελπίζουν ότι τα καλύτερα έρχονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Τελευταία Ενημέρωση