ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λευκωσία,
18 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Επίσημο: Η Νιούκαστλ στα χέρια των Αράβων!

Επίσημη η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου

Είναι πλέον και επίσημο! Στην ιδιοκτησία των αραβικών επενδυτικών γκρουπ Public Investment Fund (PIF) και PCP Capital Partners and RB Sports & Media (the “Investment Group”) ανήκει η Νιούκαστλ.

Η αλλαγή σελίδας στη Νιούκαστλ είναι πια και επίσημη, καθώς η Premier League επιβεβαίωσε ότι ενέκρινε τη μεταβίβαση του 100% των μετοχών στον Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν (φωτό), που πλέον αποτελούν τους πιο πλούσιους ιδιοκτήτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ενώ και η ομάδα ενημέρωσε για τις εξελίξεις.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η 14χρονη θητεία του Μάικ Άσλεϊ στην ομάδα, που πλέον αποτελεί παρελθόν.

Η συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές θα ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ, με την έγκριση από τη διοργανώτρια αρχή να δίνεται έπειτα από 18 μήνες στους οποίους σημειώθηκαν πολλές ανατροπές στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι πριν από την επίσημη μορφή της αγοραπωλησίας, η Σαουδική Αραβία είχε άρει την τετραετή απαγόρευση στο αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο beIN Sports. Με αυτόν τον τρόπο τα ματς της Premier League, της UEFA και της FIFA θα μεταδίδονται νόμιμα και θα καταργηθούν οι «πειρατικές» ιστοσελίδες.

Καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις ώστε να δοθεί η έγκριση της διοργανώτριας αρχής, ήταν η οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν ότι το κράτος της Σαουδικής Αραβίας δεν θα εμπλέκεται στη διοίκηση της Νιούκαστλ, καθώς η εξαγορά έχει πραγματοποιηθεί από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), που είναι το κρατικό ταμείο πλούτου του κράτους που εποπτεύεται από τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ο Σαουδάραβας υπουργός εμπορίου και υπηρεσιακός υπουργός ΜΜΕ, Ματζίντ μπιν Αμπντάλα αλ Κασάμπι, θεωρείται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να προχωρήσει η συμφωνία και ο Γιασίρ αλ-Ρουμαγιάν, κυβερνήτης της PIF, θα είναι ο μη εκτελεστικός πρόεδρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Τελευταία Ενημέρωση