ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι συμβαίνει τελικά με τη Σίτι, την Τζιρόνα και το Τσάμπιονς Λιγκ;

Τί αναφέρει η UEFA και ποιες επιλογές δίνονται στα αφεντικά των δυο κλαμπ…

Ως γνωστόν, η Τζιρόνα κατάφερε στο φετινό της, εντυπωσιακό ποδοσφαιρικό παραμύθι στη LaLiga να εξασφαλίσει συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάτι που φυσικά θα κάνει και η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πια πηγαίνει στην τελευταία μέρα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ για να πετύχει και το εντυπωσιακό καρέ διαδοχικών τίτλων πρωταθλήματος.

Ωστόσο, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και της συμμετοχής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, προφανώς υπάρχουν λόγοι για τους οποίους αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεδομένα προβλήματα για τις δύο ομάδες.

Το Associated Press αναφέρει ότι οι κανονισμοί της UEFA είναι τέτοιοι που προσφέρουν δυο επιλογές στους ανθρώπους της City Football Group, ώστε να καταφέρουν το αγγλικό και το ισπανικό κλαμπ να βρεθούν μαζί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Προφανώς, αν δεν υπάρξει λύση στα προβλήματα, η Σίτι θα είναι εκείνη που θα παίξει στ’ αστέρια. Ακόμα κι αν μαζί με την Τζιρόνα τερματίσουν στη 2η θέση της βαθμολογίας, θα μετρήσει το σύστημα της UEFA με τη βαθμολογία των χωρών

Σε ό,τι αφορά το κλαμπ της Ισπανίας, το ποσοστό των μετοχών της CFG ανέρχεται στο 47%. Η μια επιλογή γι’ αυτό είναι η παραχώρηση μετοχών σε μια τρίτη, ανεξάρτητη πλευρά, ώστε το ποσοστό να μειωθεί στο 30%.

Η δεύτερη επιλογή για τη City Football Group είναι να παραχωρηθούν όλες οι μετοχές σε ένα εταιρεία διαχείρισης (trustee), η οποία θα έχει λάβει έγκριση από ανεξάρτητη επιτροπή της UEFA, αλλά θα έχει επιλεγεί κανονικά από τη CFG.

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με τις Μίλαν και Τουλούζ που ανήκουν στην αμερικανική Red Bird Capital...

Πηγή: england365.gr

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Τελευταία Ενημέρωση