ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάνω από 250 εκατ. ευρώ η οικονομική ζημιά για τη Μάντσεστερ Σίτι!

Την ώρα που η Premier League αναμένεται να τιμωρήσει τη Σίτι με αφαίρεση βαθμών

Η UEFA επέβαλε ποινή αποκλεισμού από την Ευρώπη για τις δύο επόμενες σεζόν στη Σίτι και πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play.

Η ομάδα του Μάντσεστερ θα προσφύγει στο CAS, όπως έχει δικαίωμα να κάνει, με την ελπίδα ανατροπής της απόφασης, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πλήττεται μόνο το κύρος της με την απόφαση-«βόμβα» που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Την ώρα που η Premier League αναμένεται να τιμωρήσει τη Σίτι με αφαίρεση βαθμών από την τρέχουσα σεζόν, η οικονομική ζημιά της περσινής πρωταθλήτριας Αγγλίας με βάση τα τωρινά δεδομένα αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια!

Όπως προαναφέρθηκε, η UEFA της επέβαλε πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι με μία μέτρια για τα δεδομένα της Σίτι πορεία στο Champions League (σταμάτησε στα προημιτελικά με αντίπαλο τη μετέπειτα φιναλίστ Τότεναμ) μπήκαν στα ταμεία της ομάδας 93 εκατομμύρια.

Για δύο σεζόν, που θα ισχύει η απαγόρευση, με ανάλογα μέτριες πορείες η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα έχει απώλειες περί των 200 εκατ. ευρώ (2x100.000.000).

Η απουσία από την κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο και στο γήπεδο. Με μετριοπαθείς υπολογισμούς (ανάλογους της περσινής σεζόν) θα είχε πέντε ματς εντός έδρας (τρία των ομίλων, ένα των «16» και ένα προημιτελικό). Δέκα (2x5) συνολικά για τα δύο χρόνια αποκλεισμού.

Τα έσοδα (εισιτήρια κλπ.) στο «Έιτιχαντ» ανέρχονται και σε 2 εκατ. ευρώ ανά εντός έδρας ματς, άρα 20 εκατομμύρια για τα 10 εντός έδρας παιχνίδια που θα είχε. Έτσι καταλήγει κάποιος στα 250 εκατ. ευρώ (200.000.000 της συμμετοχής+30.000.000 του προστίμου και 20.000.000 των εσόδων από τα εντός έδρας ματς).

Σαφέστατα, δε, προκύπτουν κι άλλα ζητήματα στην πορεία. Όπως αυτά που έχουν να κάνουν με ρήτρες από εμπορικές συμφωνίες, ερωτήματα για την άρση των οποίων θα εγερθούν για ηθικούς και πρακτικούς (δεν υπάρχει το δέλεαρ του Champions League) λόγους.

Επιπρόσθετα, η πιθανή αφαίρεση βαθμών στη φετινή Premier League θα επηρεάσει και τα εγχώρια έσοδα, αφού ένα τμήμα των χρημάτων που εισπράττουν οι ομάδες βασίζεται στην τελική τους θέση στην κατάταξη.

Υπάρχει, ωστόσο, και μία ακόμη λεπτομέρεια. Το 2014 η Σίτι είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ για παραβίαση του FFP, με ένα επιπλέον ποσό 40 εκατομμυρίων ευρώ να είναι με αναστολή. Να επιβάλλεται δηλαδή ως πρόστιμο σε περίπτωση που η Σίτι βρεθεί ξανά ένοχη. Πλέον, μένει να δούμε αν θα ενεργοποιηθεί κι αυτή η ποινή.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Τελευταία Ενημέρωση

X