ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ζαλίζουν» τα έσοδα της Μάντσεστερ Σίτι

Θα έχουν έσοδα πάνω από μισό δις οι «πολίτες»

Πάνω από μισό δις έσοδα αναμένεται να καταγράψει η Μάντσεστερ Σίτι φέτος, λόγω των αυξημένων τηλεοπτικών εσόδων.

Τα συνολικά έσοδα εκτιμάται ότι θα είναι στα 565 εκατομμύρια λίρες

Αυτό σημαίνει ότι θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ της σεζόν 2017/18 που ήταν τα 500 εκατομμύρια λίρες (550.45 εκατ. ευρώ). Επιπλέον. θα σημειώσει καθαρά έσοδα 52 εκατομμυρίων λιρών (57.24 εκατ. ευρώ), ποσό αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια λίρες (11 εκατ. ευρώ).

Με τα χρήματα από τα τηλεοπτικά ως τον βασικό οδηγό, σύμφωνα με το οικονομικό site offthepitch.com, τα συνολικά έσοδα της Σίτυ εκτιμάται ότι θα είναι στα 565 εκατομμύρια λίρες (622.01 εκατ. ευρώ) για το 2018/19, που αντιστοιχούν σε αύξηση 65 εκατομμυρίων λιρών (71.55 εκατ. ευρώ).

Ένας ακόμα τομέας που θα αυξηθούν τα έσοδα είναι ο τομέας των χορηγιών. Οι πολίτες υπέγραψαν συμφωνία για μια νέα χορηγία με την Etihad, αξίας 10 εκατομμυρίων περισσότερα από την προηγούμενη συμφωνία.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα την προηγούμενη σεζόν αποκλείστηκε στους 8 του Champions League, λόγω της αύξηση των χρημάτων που διανέμονται από την UEFA, οι «πολίτες» εκτιμάται ότι θα κερδίσει επιπλέον 26 εκατομμύρια λίρες τη φετινή σεζόν.

Ακόμα η Σίτι θα λάβει 6,6 εκατομμύρια από την FA. Τέλος, μια γενική αύξηση των χρημάτων που διανέμονται από την Premier League σημαίνει ότι θα κερδίσει επιπλέον £ 1,5 εκατομμύρια. Η συνολική αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά εκτιμάται ότι θα είναι 34,5 εκατομμύρια λίρες.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Τελευταία Ενημέρωση

X