ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η Μάντσεστερ Σιτι απειλεί την Premier League με δικαστήριο!

Για την αυστηροποίηση των κανόνων για χορηγίες και μεταγραφές

Σημαντικό ζήτημα φαίνεται πως έχει προκύψει τη δεδομένη χρονική στιγμή στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Και όλα ξεκίνησαν από την πρόθεση της Premier League να αυστηροποιήσει σημαντικά τους κανονισμούς, σε οτιδήποτε αφορά τις συμφωνίες των ομάδων για κάποια χορηγία ή κάποια μεταγραφή.

Συγκεκριμένα, πρόθεση της Λίγκας ήταν να καταστήσει σαφές σε άπαντες πως δεν μπορούν να υπογράφουν εμπορικές συμφωνίες σε αρκετά μεγάλες τιμές, με χορηγούς με τους οποίους ο σύλλογος ή ο ισχυρός άνδρας του εκάστοτε συλλόγου, μπορεί να έχει φιλικές σχέσεις. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις προσθαφαιρέσεις, κατά τη διάρκεια των μεταγραφικών περιόδων.

Πρόκειται για κάτι που ενέκρινε λοιπόν η Premier League, παρά το γεγονός πως έξι σύλλογοι ψήφισαν κατά και δύο ακόμη απείχαν, δίχως να έχει γίνει γνωστό το όνομά τους. Η πλειοψηφία ήταν υπέρ σε αυτή την αλλαγή, αλλά φαίνεται πως μία ομάδα αναμένεται να αντιδράσει πολύ ηχηρότερα από τις υπόλοιπες. Να διευκρινίσουμε πως για να περάσει μία αλλαγή σε μία ψηφοφορία 20 ομάδων στην Αγγλία, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 14 «ναι», αλλά στην προκειμένη περίπτωση, οι δύο ομάδες που απείχαν, ουσιαστικά τάσσονται υπέρ της πλειοψηφίας.

Ο λόγος για τη Μάντσεστερ Σίτι, αν και ακόμη δεν είναι δεδομένο πως πρόκειται για τους «πολίτες». Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, ενημέρωσε τους συλλόγους πως ξεκινά μία νομική διαμάχη, ανάμεσα στη Λίγκα και ένα club. Οι περισσότεροι «φωτογραφίζουν» την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, και την συσχετίζουν ακόμη και με την… Τζιρόνα και τις σχέσεις που υπάρχουν, εξαιτίας του «κοινού» διοικητικού καθεστώτος.

Η Μάντσεστερ Σίτι φημολογείται πως διαφωνεί έντονα με αυτό, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος για να προβεί η Premier League σε αυτές τις αλλαγές. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε πως εκκρεμεί και το ζήτημα των 115 παραβιάσεων, με τον κόσμο της να απορεί, για το αν είναι μία σοφή κίνηση να μπει σε μία τέτοια διαδικασία απέναντι στην Premier League, την στιγμή που η προηγούμενη υπόθεση δεν έχει ξεκαθαρίσει!

Πηγή: england365.gr

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Τελευταία Ενημέρωση