ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μπελάδες για τη Γιουνάιτεντ: Κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης λόγω... Νις!

Πιθανός είναι ο αποκλεισμός της Γιουνάιτεντ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν, αφού βρίσκεται κάτω από την ίδια ιδιοκτησία με τη Νις

Πονοκέφαλος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσον αφορά την ευρωπαϊκή της συμμετοχή την επόμενη σεζόν, εξαιτίας του ομίλου INEOS του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ!

Και αυτό διότι οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με τη Νις και θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα αν οι Γάλλοι βγουν στο Europa League, εφόσον βέβαια πάρουν και αυτοί το εισιτήριο για τη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, η UEFA δημοσίευσε τους νέους κανονισμούς της για την «ιδιοκτησία πολλών συλλόγων» εξηγώντας τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις: αρχικά, οι νέοι κανόνες αναφέρουν πως σύλλογοι υπό την ίδια ομπρέλα ιδιοκτησίας μπορούν να παίξουν στην Ευρώπη εάν συμμετέχουν σε διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά η απαγόρευση συμμετοχής συλλόγων στην ίδια διοργάνωση παραμένει σε ισχύ.

Έτσι, αν η Γιουνάιτεντ και η Νις προκριθούν στο Europa League μέσω του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τους κανονισμούς, η γαλλική ομάδα θα προηγείται, μιας και κατέχει την υψηλότερη κατάταξη στην εγχώρια λίγκα της.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αν οι Άγγλοι κατακτούσαν το FA Cup, καθώς θα έστελναν τη Νις στο Europa Conference League. Η γαλλική ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για την ευρωπαϊκή της έξοδο τη νέα σεζόν, αφού είναι στην 5η θέση με 43 βαθμούς και ισοβαθμεί με τη Λιλ, η οποία είναι στην τέταρτη που οδηγεί στο Champions League.

Πηγή: sportfm.gr

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Τελευταία Ενημέρωση