ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αραβικός «πόλεμος» στο Μάντσεστερ

Δύο σημαίνοντα μέλη των πιο γνωστών βασιλικών οίκων της Μέσης Ανατολής ενδέχεται να συγκρουστούν με ποδοσφαιρικούς όρους στην Premier League!

Αμφότεροι ανήκουν σε βασιλικούς οίκους σε δύο από τα ισχυρότερα αραβικά κράτη. Ο πρώτος είναι ο de facto ηγέτης της χώρας, έχοντας τον τίτλο του Πρίγκιπα-Διαδόχου του γηραιού πατέρα του. Ο δεύτερος διατελεί αναπληρωτής Πρωθυπουργός και ασκεί μεγάλη επιρροή στη διακυβέρνηση του κράτους από τον βασιλιά αδερφού του. Ο λόγος για τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και τον Μανσούρ Μπιν Ζαγιέντ του Άμπου Ντάμπι.

Ο Σεΐχης Μανσούρ είναι γνωστός στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού από το 2008 είναι ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι. Η ανάμειξη του γαλαζοαίματου από τα Εμιράτα στους «Σίτιζενς» άλλαξε την ιστορία τους, αφού από μία μικρομεσαία της Premier League, με ένδοξο παρελθόν αλλά με αναιμικό μέλλον, τους μετέτρεψε σε υπερδύναμη. Η Σίτι που κάποτε ζούσε στη σκιά της Γιουνάτεντ, πλέον έχει γιγαντωθεί και οι ρόλοι στο Μάντσεστερ έχουν αντιστραφεί.

Η ελπίδα των οπαδών των «κόκκινων διαβόλων» για την επανάληψη των μεγαλείων των δύο προηγούμενων δεκαετιών προέρχεται από τη Μέση Ανατολή: είναι ο Πρίγκιπας Σαλμάν. Ο Σαουδάραβας ενδιαφέρεται να αγοράσει μία αγγλική ομάδα και η Γιουνάιτεντ έχει το προφίλ που ψάχνει. Βέβαια, αν θα πείσει την οικογένεια Γκλέιζερ να πουλήσει, είναι μία άλλη ιστορία…

Μέχρι τότε, η Sun έκανε μία σύγκριση των δύο Αράβων σε όλα τα επίπεδα: τον πλούτο, την ισχύ τους, τις θέσεις τους… Διαλέξτε και πάρτε…

Πηγή: to10.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Τελευταία Ενημέρωση

<