ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Γιουνάιτεντ παίρνει πρωτάθλημα στα… χρέη

Παίζει χωρίς... αντίπαλο όσον αφορά τα ποσά που χρωστάει σε άλλους συλλόγους.

“Οι ωραίοι έχουν χρέη”. Αυτό φαίνεται πως είναι το ρητό πολλών συλλόγων στην Αγγλία, οι οποίοι χρωστάνε πολλά εκατομμύρια σε άλλες ομάδες για μεταγραφές που έκαναν.

Μία κατάσταση ιδιαίτερα ανησυχητική εάν υπολογίσει κανείς την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν λόγω του κορονοϊού.

Άτυπη πρωτιά για την Γιουνάιτεντ

Την σχετική λίστα δημοσίευσε λέκτορας πανεπιστημίου που ασχολείται με τα οικονομικά του ποδοσφαίρου. Στην πρώτη θέση και μακριά από τον δεύτερο βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι “κόκκινοι διάβολοι” οφείλουν 169,3 εκατ. λίρες για τις προσθήκες που έκαναν στο ρόστερ τους. Φερνάντες, Μπισάκα και Μαγκουάιρ ασφαλώς και διόγκωσαν αυτό το χρέος.

Ακολουθούν η συμπολίτισσα Σίτι και η Τότεναμ που όμως έχουν περίπου το μισό χρέος. Ανησυχητικό είναι ότι κοντά τους είναι οι Μπόρνμουθ και Γουέστ Χαμ που έχουν ασφαλώς λιγότερα έσοδα, ενώ πέμπτη στην λίστα είναι και η Φούλαμ που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία. Γενικά μόνο Νιουκαστλ, Χαντλσφιλντ και Τσέλσι έχουν θετικό πρόσημο. Η απαγόρευση μεταγραφών για τους “μπλε” είχε άμεση επιρροή στα ταμεία τους, κάτι που πάντως ενδέχεται να αλλάξει σύντομα.

Γενικά όλη αυτή η κατάσταση έχουν αρχίσει να ανησυχεί τις ομάδες, οι οποίες είχαν συνηθίσει σε αλόγιστες σπατάλες. Όμως, πλέον τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά λόγω κορονοϊού και πολλές διοικήσεις ενδέχεται να πρέπει να δημιουργήσουν άμεσα έσοδα.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Τελευταία Ενημέρωση

X