ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος μπορεί να στερήσει τη χαρά αυτής της κούπας;

Η Λίβερπουλ έκανε μια κούρσα που όμοιά της είχαμε χρόνια να δούμε

Η σκέψη αρκετών ομάδων να προτείνουν στην τηλεδιάσκεψη της Premier League την ακύρωση ολόκληρης της χρονιάς προκαλεί σοκ. Και αποδεικνύει πως η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε μόνο σύντομα δε θα τελειώσει.

Προφανώς και οι σύλλογοι, έχοντας μιλήσει με ειδικούς και βάζοντας κάτω τον προγραμματισμό, αντιλαμβάνονται πως δεν πρόκειται να επιστρέψει η κανονικότητα, άρα και το ποδόσφαιρο, νωρίτερα από τα τέλη Μαΐου.

Ίσως τότε να γίνει και μια επανεκτίμηση της κατάστασης και από τη στιγμή που κανείς δεν ξέρει την εξέλιξη του ιού, τότε ακόμα και τα ακραία σενάρια πέφτουν στο τραπέζι. Και το πιο ακραίο εξ αυτών είναι ένα φινάλε στη σεζόν, μια μαύρη γραμμή που θα τραβήξει όλη η λίγκα και η οποία θα ακυρώσει ό,τι συνέβη αυτή τη χρονιά.

Εν τέλει δε νομίζω πως αυτό θα συμβεί. Διότι θα είναι ό,τι πιο άδικο έχει συμβεί σε παγκόσμιο επίπεδο έως τώρα στο ποδόσφαιρο (εκτός αν φτάσει ο Ιούνιος και ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει). Χωρίς να είμαι φαν της Λίβερπουλ (όπως και οποιασδήποτε βρετανικής ομάδας), κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τη Λίβερπουλ την τιμή να αποκαλείται πρωταθλήτρια Αγγλίας 2019-20.

Είναι η καλύτερη ομάδα, είναι η ομάδα που δε χάνει σχεδόν πουθενά, που επιβλήθηκε απέναντι στη σπουδαία Σίτι, που της παίρνει το πρωτάθλημα με περίπατο, βγάζοντας τη νοκ άουτ από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν.

Το αν θα γιορτάσει τον τίτλο της με κόσμο στους δρόμους ή όχι, με ένα γεμάτο Άνφιλντ στην καρδιά του καλοκαιριού ή θα αναβάλλει την απονομή της για μετά τον Σεπτέμβρη, το αν θα σηκώσει την κούπα ή απλά θα ανακυρηχθεί πρωταθλήτρια, μικρή σημασία έχει. Το δίκαιο, περισσότερο από οποιοδήποτε μεγάλο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, είναι το όνομά της να μπει δίπλα στη λέξη «Πρωταθλήτρια Premier League 2020».

Όπως, φυσικά, δίκαιο θα είναι για όλους η σεζόν να τελειώσει. Και όχι μόνο για την πρώτη κατηγορία στα πρωταθλήματα, αλλά και για τις μικρότερες. Μια ομάδα που έχει κάνει αγώνα για να κερδίσει την άνοδό της, είναι κρίμα να της ακυρωθεί, να πάθει οικονομική ζημιά και στην ουσία να ξεκινήσει και πάλι από το μηδέν. Διότι αυτές οι ομάδες είναι που θα την πληρώσουν περισσότερο. Εκείνες των χαμηλότερων κατηγοριών.

Αν δεν υπάρξει ποδόσφαιρο πουθενά στον κόσμο από εδώ και πέρα, το σωστό και δίκαιο είναι να επικυρωθούν οι βαθμολογίες ως έχουν. Και αν υπάρχουν ισοβαθμίες ή διαφορές σε απόσταση… βολής (τύπου La Liga), ας οριστεί ένα μπαράζ πρωταθλήματος, όταν το ποδόσφαιρο επιστρέψει.

Αλλά σε αποστάσεις όπως της Premier League, εκεί που καμιά από τις ομάδες που τώρα θέλουν διαγραφή της χρονιάς δε θα πόνταρε έστω και μια λίρα στη μη στέψη της Λίβερπουλ, θα πρόκειται για μια μεγάλη αδικία.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X