ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίσημο: Απειλείται με αφαίρεση βαθμών η Νότιγχαμ Φόρεστ

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση του FFP

Μπλεξίματα με επίσημο τρόπο για Νότιγχαμ Φόρεστ και Έβερτον.

Στους δύο συλλόγους απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί παραβίασης του Financial Fair Play και απειλούνται με αφαίρεση βαθμών.

Η Νότιγχαμ ξόδεψε ένα τεράστιο ποσό μετά την άνοδό της στην κορυφαία κατηγορία για να εξασφαλίσει την παραμονή. Κύριο όπλο της υπεράσπισής της θα είναι η πώληση του Μπρέναν Τζόνσον στην Τότεναμ με 55,2 εκατομμύρια ευρώ, η οποία όμως έγινε τον Αύγουστο και ενδέχεται να μην συμπεριληφθεί στην τριετία για την οποία κατηγορείται.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιες κατηγορίες η Έβερτον, η οποία, έχασε ήδη 10 βαθμούς από προηγούμενη τιμωρία. Τα «ζαχαρωτά» ανησυχούν για την τριετία 2021-2024, σε αντίθεση με τη Φόρεστ που πιστεύεται ότι έχει παραβεί τους κανόνες την περίοδο 2020-2023.

Οι ομάδες της Premier League μπορούν να έχουν οικονομικές ζημίες 122 εκατομμυρίων ευρώ για μια περίοδο τριών ετών. Μπορούν να χάσουν μόνο 17,4 εκατομμύρια ευρώ από τα δικά τους χρήματα σε αυτά τα τρία χρόνια. Τα έξοδα συμπεριλαμβάνουν αμοιβές μεταγραφών, μισθούς παικτών και, σε πολλές περιπτώσεις συλλόγων, πληρωμές πρώην προπονητών. Τα έσοδα αφορούν τηλεοπτικά έσοδα, εισιτήρια διαρκείας, πωλήσεις παικτών και ούτω καθεξής, με σκοπό να μην υπερβούν τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Τα υπόλοιπα 104,6 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να είναι εγγυημένα από τους ιδιοκτήτες τους που αγοράζουν μετοχές και είναι γνωστά ως «ασφαλής χρηματοδότηση».

Εδώ προκύπτει και ένα πρόβλημα για τη Φόρεστ, καθώς για ομάδες που έχουν περάσει κάποια χρονιά σε κατώτερη κατηγορία, η ετήσια χρηματοδότηση μειώνεται από 34,8 σε μόλις 9,3 εκατομμύρια ευρώ. Στο διάστημα 2020-2023, η Νότιγχαμ αγωνίστηκε την περίοδο 2020-2021 στην Championship.

Πηγή: sport-fm.gr

Πρέμιερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση