ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επανάσταση στην Premier League

Κίτρινη κάρτα με δεκάλεπτη αποβολή για διαμαρτυρία σε διαιτητή

Είναι συχνό φαινόμενο πλέον για έναν ποδοσφαιριστή να διαμαρτύρεται στον διαιτητή για μια απόφαση. Πολλές φορές καταντάει βαρετό αλλά και κουραστικό για έναν διαιτητή να έχει όλη την ώρα παίκτες τριγύρω του που του εκφράζουν συνεχώς παράπονα.

Ακόμα και η κίτρινη κάρτα, πολλές φορές δεν λειτουργεί σαν «ηρεμιστικό» για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά αντιθέτως τον φέρνει στα κόκκινα, με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες να γίνονται πιο έντονες. Σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα, η Premier League θέλει να το αλλάξει αυτό και εξετάζει έναν νέο κανονισμό, προκειμένου να... βάλει μυαλό στους ποδοσφαιριστές και να τους οδηγήσει στο να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες.

Όπως αναφέρουν οι «Times», η διοργανώτρια αρχή της Premier League εξετάζει το ενδεχόμενο δεκάλεπτης αποβολής, με το αντίκρισμα της κίτρινης κάρτας, για έναν ποδοσφαιριστή που θα διαμαρτύρεται έντονα στον διαιτητή.

Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB) που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς στο ποδόσφαιρο, θα συνεδριάσει στο Λονδίνο με βασικό θέμα, τη συμπεριφορά των παικτών.

«Οι παίκτες μπορεί να μην ανησυχούν τόσο πολύ για το να πάρουν κίτρινη κάρτα επειδή είπαν κάτι ακατάλληλο σε έναν διαιτητή, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά αν ξέρουν ότι σημαίνει ότι θα αποβληθούν για δέκα λεπτά και θα είναι εκτός γηπέδου. Οι παίκτες που πλησιάζουν (διαιτητές) με επιθετικό τρόπο απλά δεν θα μπορούν να γίνουν πια ανεκτοί. Έχουμε δει ακόμη και σε πολλές περιπτώσεις όπου παίκτες σκόπιμα πάνε πίσω από έναν διαιτητή με άλλους να έρχονται μπροστά του, ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λούκας Μπρουντ, Διευθύνων Σύμβουλος της IFAB στους «Times».

gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πρέμιερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση