ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποινή αφαίρεσης δέκα βαθμών στην Έβερτον για παρατυπίες!

Για οικονομικές παρατυπίες

Επίσημη απόφαση για αφαίρεση 10 βαθμών απ’ την Έβερτον ένεκα φερόμενης παραβίασης των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας της Premier League.

Συγκεκριμένα τα «Ζαχαρωτά» έχουν υποστεί ζημιές ύψους 371 εκατομμυρίων λιρών σε βάθος τριών χρόνων κάτι που πρακτικά παραβιάζει τους κανονισμούς της Premier League οι οποίοι προνοούν μέγιστη ζημιά τα 100 εκατομμύρια λίρες.

Μάλιστα εδώ και καιρό η λίγκα κάλεσε την Έβερτον να εξετάσει προσεκτικά την οικονομική της πολιτική καθώς παραβιάσεις δεν θα γίνονταν ανεκτές. Αφού τα «ζαχαρωτά» δεν συμμορφώθηκαν εφαρμόστηκε η μέγιστη ποινή στην ομάδα, η οποία πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση τόσο από οικονομικής πλευράς όσο και από αγωνιστικής.

Η απόφαση αυτή φέρνει την Έβερτον στη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς πριν την ποινή ήταν 14η και στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη. Πλέον ισοβαθμεί στην τελευταία θέση με την Μπέρνλι με 14 βαθμούς, πίσω από την 17η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την 16η Λούτον.

Μόλις δύο ομάδες στο παρελθόν έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών στην ιστορία της Premier League: η Μίντλεσμπρο με -3 το 1996/97 και η Πόρτσμουθ με -9 τον Μάρτιο του 2010.

Από πλευράς της ομάδας εκδόθηκε ήδη ανακοίνωση με την οποία αναφέρουν πως αυτό που συνέβη τους βρίσκει σοκαρισμένους και πως σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχονται την ποινή. Επί αυτού ετοιμάσουν έφεση την οποία θα υποβάλουν στις επόμενες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΕΒΕΡΤΟΝ: Τελευταία Ενημέρωση