ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάσαμε από τις οικοδέσπινες, αλλά υπάρχει και συνέχεια

Την ήττα με 1-3 που δυσκολεύει το στόχο κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου δέχθηκε η Εθνική Γυναικών στο δεύτερο της αγώνα στο πλαίσιο της πρεμιέρας των τελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μικρών Κρατών Ευρώπης που διεξάγονται στο Λουξεμβούργο. Οι οικοδέσπινες δεν ήταν ιδιαίτερα φιλόξενες για την Εθνική αφού μας κέρδισαν με 1-3 σετ.

Μ ε απολογισμό μια νίκη με 3-0 επί των Νησιών Φαρόε και μια ήττα από το Λουξεμβούργο ο αγώνας του Σαββάτου στις 18:00 απέναντι στη Σκωτία αποκτά τεράστια σημασία. Σημειώνεται ότι οι Σκωτζέζες κέρδισαν την Παρασκευή την Ισλανδία με 3-1 σετ.

Μετά από μάχη στο πρώτο σετ που διήρκησε 31 λεπτά η Κύπρος έχασε από τη γηπεδούχο ομάδα του Λουξεμβούργου με 23-25. Το σετ ήταν ισοδύναμο με τις γηπεδούχες 15-19 σε κρίσιμο σημείο, οι παίκτριες του Πέτρου Πατσιά να αντιδρούν να μειώνουν σε 15-19 και αργότερα να ισοφαρίζουν 22-22. Ωστόσο, οι «κόκκινες λιονταρίνες» πήραν το σετ και το ψυχολογικό προβάδισμα.

Οι Λουξεμβούργιες άρχισαν καλύτερα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκαν 08-04. Η Εθνική αντέδρασε και μείωσε σε 12-10. Τα λάθη όμως δεν επέτρεψαν στις διεθνείς μας να ανατρέψουν τα δεδομένα με συνέπεια να μείνουμε στο -5 12-17 Η ομάδα του «Μεγάλου Δουκάτου» με τη συμπαράσταση του κόσμου τέλειωνε ωραία τις φάσεις και αύξησε σε 19-13 αναγκάζοντας τον κ. Πατσιά να πάρει τάιμ –άουτ. Η Εθνική δεν τα έβαλε κάτω όμως και ανεβάζοντας απόδοση ανάγκασε σε λάθη το Λουξεμβούργο. Οι κοπέλες μας έκαναν το δικό τους σερί 05-01 μειώνοντας με καρφί της Ιορδάνους σε 18-20. Ωστόσο, παρά τη μεγάλη προσπάθεια δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε το σετ χάνοντας με 21-25 σε 28 λεπτά μένοντας πίσω στο σκορ με 0-2 σετ.

Πόντο – πόντο πήγαιναν οι δυο ομάδες στην έναρξη του τρίτου σετ με τις Λουξεμβούργιες να ανακτούν προβάδισμα 06-08 μετά από απίστευτο ράλι για τον όγδοο πόντο. Η Εθνική ισοφάρισε 08-08, αλλά οι «κόκκινες λιονταρίνες» δεν άφησαν τις κοπέλες μας να πάρουν προβάδισμα αυξάνοντας μάλιστα σε 10-13.

Οι «μπλε» δεν τα παράτησαν ήταν κοντά στο σκορ, και κατόρθωσαν να πάρουν προβάδισμα 16-15 δείχνοντας ότι έχουν τα κότσια να κερδίσουν στη σάλα Coque. O αγώνας πρόσφερε πολύ ωραίες στιγμές με την Εθνική να δείχνει πυγμή 19-19. Στο τρίτο τεχνικό τάιμ – άουτ οι Λουξεμβούργιες προσπέρασαν με 20-21 , αλλά η Άντρεα Χαραλάμπους με διαγώνιο τέλειωμα και ένα μπλοκ έφερε την ομάδα μας μπροστά με 21-23 για να τελειώσει το σετ η Σταυρινίδου με δυο πόντους. Η Εθνική κέρδισε το σετ με 21-25 σε 30 λεπτά και μείωσε σε 1-2 σετ.

Οι Λουξεμβούργιες μπήκαν δυνατά στο τέταρτο σετ και προηγήθηκαν 02-04. Οι διεθνείς μας παίκτριες παίζοντας με καλή ψυχολογία πέρασαν μπροστά 06-05, (Χαραλάμπους και άσσος Σταυρινίδου), αλλά τα καλά τελειώματα των γηπεδούχων τους έδωσαν προβάδισμα δυο πόντων 07-09. Ωστόσο, αντιδράσαμε και προηγηθήκαμε 11-10. Ένα λάθος του Σκωτσέζου πρώτου ρεφ Γκραντ Μακιντίαρ έφερε τις Λουξεμβούργιες στο +11-14 με την Εθνική να προσπαθεί να μείνει στο σετ. Ωστόσο, οι Λουξεμβούργιες προηγήθηκαν 14-20 και 16-22 δείχνοντας ότι είχαν τα δεδομένα με το μέρος τους. Η προσπάθεια της Εθνικής δεν έφερε αποτέλεσμα να χάσει το σετ με 20-25 σε 26 λεπτά και τον αγώνα με 1-3 σετ.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Χόφμαν, Μπράας, Φρις, Μας, Ερνστερ, Στέινμπαχ, - Λίμπερο: Ουέλς, Ντα Κόστα.

ΚΥΠΡΟΣ: Ιωάννου, Χαραλάμπους, Χατζηκωνστάντα, Ιορδάνους, Σταυρινίδου, Ζεμπύλα – Λίμπερο: Δαϋίδ, Μοσφιλιώτη – Αλλαγές: Kακουρή. Α.Ζακχαίου, Στυλιανού.

Ιστοσελίδα ΚΟΠΕ

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X