ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O πρώτος γλυκός τίτλος της Ολυμπιάδας Νεάπολης στην προσφυγιά

Στους τοίχους του οικήματος είναι αναρτημένες πολλές φωτογραφίες από την ιστορία και την πορεία του σωματείου

24sports team

info@24sports.com.cy

Σε ανάρτηση σε σελίδα στο Facebook για την Ολυμπιάδα, έγινε αναφορά στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Γυναικών στην πετόσφαιρα που κέρδισε η ομάδα της Νεάπολης πριν από 30 χρόνια, το 1992. Η αναφορά προκάλεσε ενδιαφέρον, έφερε στις μνήμες πολλά, αλλά και παρακλήσεις για περισσότερα στοιχεία.

Στους τοίχους του οικήματος είναι αναρτημένες πολλές φωτογραφίες από την ιστορία και την πορεία του σωματείου. Σε αυτές και ένα κάδρο με τέσσερεις φωτογραφίες σε ένα δισέλιδο περιοδικού της εποχής, αφιερωμένο στην πρωταθλήτρια ομάδα της Ολυμπιάδας. Τίτλος του αφιερώματος «Πρώτος και «γλυκός» τίτλος στην προσφυγιά για Ολυμπιάδα». Στην πρώτη μεγάλη αριστερά φωτογραφία, όπως και στις άλλες δυο δεξιά, στιγμιότυπα από τους πανηγυρισμούς. Στην τέταρτη φωτογραφία, η τότε αρχηγός της ομάδας Έλενα Ορφανού ενώ ανοίγει μια από τις σαμπάνιες που συνόδευσαν γιορταστικά την απονομή του τροπαίου.

Σε μια άλλη φωτογραφία δίπλα, φαίνεται η ομάδα μαζί με τον έφορο και υπεύθυνο τότε της προσπάθειας που καταβλήθηκε, επί προεδρίας Θεόδωρου Ιωαννίδη, τον Φίλιππο Παπαπέτρου. Μαζί του, στο άλλο άκρο, ο Κώστας Κοντόραχος, σημερινός Αντιπρόεδρος του σωματείου, που τότε βοήθησε και αυτός πολύ την ομάδα μαζί με τον Φίλιππο. Κοντά τους ήταν τότε και ο Δημήτρης Δημητρίου, όπως και ο Μιχαλάκης Αντωνιάδης.

• Προπονήτρια, όπως και παίκτρια, της ομάδας ήταν η Μάρω Νικολάου. Οι άλλες παίκτριες ήταν η Έλενα Ορφανού, η αδελφή της Γιαννούλα Ορφανού, η Άντρη Νικολάου, η Σούλα Ιωάννου, η Δέσπω Γεωργιάδου, η Λίτσα Γεωργίου, η Τόνια Κυριάκου, η Ροδάνθη Χατζηπιερή, η Μαρία Βασιλείου. Στο «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας ήταν και δυο Βουλγάρες, η Νταμιάνα Ντιμότροβα και η Γκαλίνα Ντούσκοβα.

Ο Έφορος της ομάδας Φίλιππος Παπαπέτρου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νιώθω αρκετά περήφανος για τις παίκτριες, την προπονήτρια αλλά και την αρχηγό της ομάδας μας, που μετά από τόσες θυσίες καταφέραμε να πάρουμε τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας από την ΑΕΛ, η οποία μονοπωλούσε τα τελευταία χρόνια τους τίτλους».

ΑΛΛΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Να σημειώσουμε ότι άλλες πολύ καλές αθλήτριες που και στα αμέσως προηγούμενα χρόνια έκαμαν την Ολυμπιάδα να λάμψει, αφού είχε επίσης πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και εκπροσωπούσε την Κύπρο στην Ευρώπη, ήταν η Κάτια Ορφανού, η Μαίρη Άνν Σταυρινίδη, η Μαργαρίτα Κυριάκου, η Αμαλία Κυριάκου, η Ευαγγελία Γεωργίου-Κακογιάννη, η Έλενα Μαραθεύτη, η Λίτσα Όμορφου, η Μόνικα Γεωργιάδου- Γιωργάκη, η Γεωργία Σαρηγιάννη, η Τόνια Κόκκινου-Μιχαηλίδη, η Λίτσα Σώτια Αλετράρη, και η Γιάννα και η Μαρία Θρασυβούλου.

Όλες έχουν περίοπτη θέση στη συνολική προσφορά της Ολυμπιάδας στο άθλημα της πετόσφαιρας και γενικότερα στον αθλητισμό.

Ανάρτηση από Άντρο Μιχαηλίδη

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.: Τελευταία Ενημέρωση