ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κωνσταντίνου: «Το να μην πάρει κανένας το πρωτάθλημα είναι τριτοκοσμικό»

Η ΑΕΛ ως πρώτη στη βαθμολογία θέλει τον τίτλο

Για τα προβλήματα που προκύπτουν στο πρωτάθλημα της πετόσφαιρας γυναικών μετά την απόφαση για διακοπή του και τη θέση της ομάδας του ως προς την ανάδειξη του πρωταθλητή, μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο πρόεδρος της RoboMarkets ΑΕΛ, Κώστας Κωνσταντίνου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απόφαση τερματισμού του πρωταθλήματος: «Βγήκαν κάποιες ανακοινώσεις. Οι συνθήκες είναι άσχημες, να ασχολούμαστε με πράγματα πέραν της υγείας. Η θέση μας είναι ότι καλώς ακυρώθηκε το πρωτάθλημα, προέχει η υγεία του κόσμου και των αθλητών. Οι τρεις μας ξένες έχουν εγκλωβιστεί στην Κύπρο. Ίσως να καθυστερήσαμε λιγάκι να βγει μια σωστή απόφαση».

Για τη θέση της ομάδας τους ως προς την κατάταξη: «Στο πρωτάθλημα έμειναν δύο αγωνιστικές. Η ΚΟΠΕ πρέπει να πάρει μια απόφαση. Η θέση μας είναι ότι τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να είναι τα ίδια σε όλα τα πρωταθλήματα. Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι η βαθμολογία. Η θέση μας είναι να αναδειχτεί πρωταθλήτρια η πρώτη. Κάποιες ομάδες θα πουν ότι είναι άδικο. Αν ακυρωθεί το πρωτάθλημα, οι κόποι μας πάνε χαμένοι. Του χρόνου θα έχουμε ένα σωρό προβλήματα. Πρέπει να μπουν κριτήρια για να δούμε ποιοι βγαίνουν πρώτοι κατηγορία. Αν ακυρωθεί το πρωτάθλημα βγάζεις πρωταθλητή αυτόν που προηγείται, πάει διαβάθμιση ο τελευταίος και τελείωσε. Αυτή είναι η δική μας θέση».

Για τις διαφορές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε άντρες και γυναίκες: «Δεν θα βάλουμε ξεχωριστά κριτήρια σε άντρες και γυναίκες. Οι νίκες της κανονικής διάρκειας μεταφέρονται. Μπορεί να ανατραπεί και η βαθμολογία. Πριν από δύο αγωνιστικές πέρασε πρώτος ο Παφιακός, την προηγούμενη περάσαμε εμείς πρώτοι. Είναι θέμα πιθανοτήτων ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, η διαφορά είναι στον τρόπο διεξαγωγής. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι η Ομόνοια στους άντρες έχει περισσότερες πιθανότητες από την ΑΕΛ στις γυναίκες. Χρειαζόμαστε μια νίκη και παίρνουμε το πρωτάθλημα».

Για τα προβλήματα που προκύπτουν αν δεν ανακηρυχθεί πρωταθλητής: «Δεν είναι μόνο το θέμα της Ευρώπης. Ποιοι θα παίξουν για το Σούπερ Καπ; Ποιοι θα πάνε διαβάθμιση και ποιοι θα ανέβουν; Πέρσι δεν θέλαμε να πάμε Ευρώπη γιατί μας είχε μειώσει τη χορηγία ο ΚΟΑ, αλλά δεν είναι μόνο η Ευρώπη. Ο δικός μας χορηγός διαφήμιζε το πρωτάθλημά μας σε 25 χώρες. Θα πάμε στον χορηγό και θα του πούμε τι; Μπορεί να θέλει να δώσει λεφτά να διαφημιστεί στην Ευρώπη, δεν το ξέρουμε. Αν πει η ΚΟΠΕ, ήσουν πρώτος άρα θα παίξεις στην Ευρώπη, γιατί να μην το πάρουμε και το πρωτάθλημα; Το να μην το πάρει κανένας είναι τριτοκοσμική θεωρία».

Για τις προθέσεις της ΚΟΠΕ: «Περιμένουν να δουν την τάση άλλων Ομοσπονδιών στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Στο ποδόσφαιρο τι θα γίνει, σφαγή; Στόχος μας ήταν να προσελκύσουμε χορηγούς».

Για το θέμα με τις ξένες παίκτριες: «Μένουν σε νοικιασμένα διαμερίσματα, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου. Θα δείξει τι θα γίνει απ’ εκεί και πέρα. Ελπίζουμε και οι ιδιοκτήτες να το δουν θετικά, αν χρειαστεί να μείνουν ακόμα 1-2 εβδομάδες. Είναι άνθρωποι δικοί μας, είναι οικογένεια».

Για το θέμα μείωσης των ξένων: «Η απόφαση είναι να μειωθούν από τρεις σε δύο. Θα πάρει πίσω το άθλημα. Πάρθηκε απόφαση βεβιασμένα σε μια γενική συνέλευση. Παίρνουμε πρωτοβουλία κάποια σωματεία για να γίνει ψηφοφορία και να ανατραπεί αυτό, γιατί θα μας πάρει πίσω. Δεν θα γλιτώσουμε λεφτά, θα πέσει η ποιότητα».

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X