ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
10° Λευκωσία,
26 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Νέα Σαλαμίνα: «Απόφαση που μας αφήνει άφωνους»

24sports team

info@24sports.com.cy

Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα πετοσφαίρισης της Νέας Σαλαμίνας σχετικά με την ένσταση που υπέβαλε κατά του κύρους του αγώνα με την Ομόνοια, η οποία απορρίφθηκε!

Αναλυτικά:

«Το Σωματείο μας επιθυμεί να φέρει εις γνώση του κάθε νοήμονα φιλάθλου ή/και απλού ανθρώπου, την θέση του για την χθεσινή απόφαση της δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠΕ, στην ένσταση που υπέβαλε, κατά του κύρους του αγώνα μας με την Ομόνοια Λευκωσίας που έγινε στις 05/02/21 στην Λεμεσό.

Για να μπορέσει να κατανοήσει κάποιος το τι ακριβώς συνέβη θα αναφέρουμε απλά ότι:

• Ενώ το σκορ ήταν 2-1 σετ υπέρ της Ομόνοιας, κατά την διάρκεια του τέταρτου σετ και ενώ το σκορ ήταν 14-11 υπέρ της Νέας Σαλαμίνας, στο σκορ καταγράφηκε από λάθος ακόμα ένας πόντος για την Ομόνοια και το σκορ έδειχνε 14-12. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, κανένας δεν συγκινήθηκε με αποτέλεσμα ο διαιτητής να τελειώσει το σετ με 25-23 υπέρ της Ομόνοιας (ενώ το πραγματικό σκορ ήταν 24-23) και τον αγώνα με 3-1 σετ. Μετά το τέλος φυσικά οι πάντες αντιλήφθηκαν το λάθος και προς τιμή τους το έκαναν παραδεκτό και ενώπιον της Δικαστικής.

• Δηλαδή με απλά λόγια υπήρξε από λάθος των διαιτητών, παραβίαση των κανονισμών και παραποίηση του τελικού αποτελέσματος ενός αγώνα ο οποίος ουσιαστικά δεν τέλειωσε ποτέ! Ο λόγος που μας υποχρεώνει να ασχοληθούμε με την χθεσινή απόφαση, είναι η απαίτηση μας για σεβασμό προς τα δίκαια του σωματείου μας, αλλά και για να τονίσουμε ότι δεν ανεχόμαστε από κανένα να «παίζει» με την νοημοσύνη μας.

Και προχωρούμε με την ουσία του θέματος! Αφού οι Κύριοι της Δικαστικής κάνουν παραδεκτό στην απόφαση τους, ότι όλα τα γεγονότα έγιναν ακριβώς όπως τα παρουσίασε το σωματείο μας, καταλήγουν στην απίστευτη απόφαση αναφέροντας ότι:

Α) «Είναι ξεκάθαρο ότι στην προκείμενη περίπτωση υπήρξε παραβίαση Κανονισμού».

Β) «Συνεπώς αυτό που μένει να αποφασιστεί για να επιτύχει η ένσταση είναι κατά πόσο αυτή η παραβίαση επηρέασε ουσιαστικά την έκβαση του αγώνα». Και παρακαλώ, απορρίπτοντας την ένσταση αναφέρουν ότι «δεν υπήρξε ουσιαστικά, επηρεασμός της έκβασης του αγώνα από το επίδικο λάθος».

Ειλικρινά μια απόφαση που μας αφήνει άφωνους, και πραγματικά έντονα προβληματισμένους.

Δηλαδή:

Α) Ένας αγώνας πετόσφαιρας που ο νικητής κρίνεται στα 3 νικηφόρα σετ, και το σκορ όταν έγινε το λάθος, ήταν 2-1 σετ, και 14-11 υπέρ του σωματείου μας,

Β) ένας αγώνας που αποδεδειγμένα στο 4ον σετ δεν τέλειωσε ΠΟΤΕ, αφού το σκορ ήταν 24-23 (και όποιος ασχολείται με την πετόσφαιρα σίγουρα κατανοεί ότι η έκβαση ενός τέτοιου αγώνα ήταν αβέβαιη), και όχι 25-23,

Γ) ένας αγώνας που με το λάθος αυτό δίνει ένα ολόκληρο σετ σε μια ομάδα, που δεν το δικαιούται, και τελικά και τη νίκη με 3-1, η Δικαστική Επιτροπή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας, αποφάσισε ότι, όλα αυτά, δεν επηρέασαν την τελική έκβαση του!

Ειλικρινά έχουμε την άποψη ότι αυτή η απόφαση εκτός του ότι είναι ακατανόητη και προβληματική θα πρέπει να προβληματίσει και την ίδια την Ομοσπονδία για το γενικότερο τρόπο λειτουργίας της Δικαστικής της».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΈΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση