ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κωνσταντίνος Αχιλλέως: Σταμάτησε και ο «τελευταίος των Μοϊκανών»

Ολοκλήρωσε μια σπουδαία καριέρα με 17 τίτλους στα 27 χρόνια παρουσίας του στο βόλεϊ

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Ένας από τους «τελευταίους των Μοϊκανών» στον χώρο της Κυπριακής πετόσφαιρας, ο Κωνσταντίνος Αχιλλέως, ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 41 χρονών (2/5/1982), μια σπουδαία καριέρα με 27 χρονιές στην Α’ κατηγορία και 17 τίτλους, 14 με τη νέα Σαλαμίνα, την ομάδα στην οποία ξεκίνησε και τελείωσε το όμορφο ταξίδι του στα κλειστά γήπεδα, 2 με την Ομόνοια και 1 με τον Μαραθώνα.

Η τελευταία του «παράσταση» ήταν τον περασμένο Μάρτιο στον αγώνα κυπέλλου Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα. Με την πρώτη αγωνίστηκε στο Champions League στην ιστορική παρουσία των «πρασίνων» στον θεσμό, ενώ στην δεύτερη αντρώθηκε πετοσφαιρικά και έζησε πολλές μεγάλες επιτυχίες.

Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε τον αθλητισμό σε ηλικία 8 χρονών από τις ακαδημίες της Νέας Σαλαμίνας. Στον χώρο του βόλεϊ τον οδήγησε ο πατέρας του, Αχιλλέας Αχιλλέως, ο οποίος ήταν έφορος της Νέας Σαλαμίνας για 23 χρόνια.

Αγωνιζόταν ως πασαδώρος και ξεχώριζε για την απαράμιλλη νηφαλιότητα του – συγκέντρωση του. Ήταν πάντα έτοιμος να μπει στο παιχνίδι και να προσαρμοστεί στις όποιες συνθήκες επικρατούσαν.

«Θα συνεχίσω να υπηρετώ το βόλει»

Όλα τα ωραία κάποτε φτάνουν στο τέλος τους. Έτσι και το δικό μου ταξίδι στο βόλεϊ ως αθλητής δεν ήταν απλά ωραίο αλλά και μοναδικό με αξέχαστες στιγμές που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες μέσα μου. Έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια στην πρώτη κατηγορία αποφάσισα να πω το μεγάλο αντίο στην καριέρα του αθλητή, αλλά όχι και στην μεγάλη μου αγάπη το βόλεϊ, το οποίο θα συνεχίσω να υπηρετώ από άλλο πόστο.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τις ομάδες που αγωνίστηκα ομάδες τις οποίες αγωνίστηκα, Νέα Σαλαμίνα, Ομόνοια, Μαραθώνα, Αχιλλέα Καϊμακλίου, Ολυμπιάδα Φρενάρου, Διόνυσο, ΑΕΚ Καραβά, Ενααθ Αγίου Αθανασίου και την Αναγέννηση Δερύνειας στην οποία αγωνίστηκα για σχεδόν 7 χρόνια.»

Τιμήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα

Στις 28 Μαρτίου η Νέας Σαλαμίνα, το σωματείο που «γέννησε» τον Κωνσταντίνο Αχιλλέως τον τίμησε όπως του αξίζει για την μεγάλη προσφορά του στην ομάδα και στο άθλημα.

Ο Κωνσταντίνος αγωνίστηκε για 13 σεζόν στην αντρική ομάδα της Νέας Σαλαμίνας και ήταν παρών σε 14 κατακτήσεις τίτλων (5 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ) με πιο πρόσφατη την φετινή κατάκτηση του Σούπερ Καπ, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια 27ετή καριέρα στα Κυπριακά γήπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΈΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση