ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γ. Γαβριήλ: «Σημασία έχει η υγεία και βόλεϊ θα ξαναπαίξουμε – Είμαι στη διάθεση της Εθνικής»

Το σημαντικό είναι η υγεία

Ένας από τους κορυφαίους Κύπριους πετοσφαιριστές είναι αναμφίβολα ο διαγώνιος Γαβριήλ Γεωργίου ο οποίος τα τελευταία χρόνια διακρίνεται με το ΑΠΟΕΛ και σαφώς με την Εθνική ομάδα Ανδρών. Ο Γαβρίλης όπως το φωνάζουν στην πιάτσα του βόλεϊ έμεινε όπως όλοι οι βολεϊμπολίστες στην καραντίνα λόγω του Covid 19. Ο διεθνής πετοσφαιριστής μιλά στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ www.volleyball.org.cy για τον κορωνοϊό, την Εθνική και το βόλεϊ.

Η κλασσική ερώτηση του τελευταίου μήνα αφορά τον κορωνοϊό με τον Γαβρίλη να αναφέρει ότι «περνούμε τη δοκιμασία του κορωνοϊού. Σημασία έχει η δημόσια υγεία και βόλεϊ θα παίξουμε και τη νέα χρονιά».

Ο Γαβριήλ Γεωργίου δίνει τη θέση του για τη διακοπή των πρωταθλημάτων λέγοντας ότι: «Δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό λόγω του κορωνοϊού. Η ομάδα μου τέλειωσε στην 6η θέση στο πρωτάθλημα, αλλά διεκδικούσαμε το Κύπελλο. Δυστυχώς, λόγω της διακοπής δεν μπορέσαμε να παίξουμε».

Πώς κρίνει την πορεία του ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2019-2020 που διακόπηκε, ο Γαβρίλης λέει: «Η ομάδα μπορούσε τη φετινή χρονιά για κάτι παραπάνω. Ωστόσο, είχαμε ατυχίες και δεν μπορέσαμε να ανέβουμε πιο ψηλά, ενώ οι τρεις ήττες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια μας στοίχισαν».

Τι θα πράξει τη νέα σεζόν ο Γεωργίου, θα συνεχίσει στο ΑΠΟΕΛ; Όπως αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή δεν συζήτησα με καμιά ομάδα. Είναι πολύ νωρίς για τέτοιες σκέψεις εν μέσω κορωνοϊού. Ωστόσο, επειδή μένω στη Λευκωσία δίνω προτεραιότητα στο ΑΠΟΕΛ για να συνεχίσω στη νέα σεζόν».

Ο Γαβριήλ Γεωργίου αποτελεί βασικό στέλεχος και της Εθνικής. Τον Αύγουστο η Εθνική Ανδρών έχει υποχρεώσεις στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών. Η διοργάνωση όμως αιωρείται λόγω του κορωνοϊου. Ο Γεωργίου μας λέει συγκεκριμένα: «Δεν γνωρίζει κανένας εάν θα γίνουν οι αγώνες του Ευρωπαϊκού, τη στιγμή που αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σαφώς θέλουμε να παίξουμε και ελπίζω οι αγώνες εάν δεν γίνουν το καλοκαίρι να οριστούν  σε μεταγενέστερο στάδιο. Εγώ σαν Γαβρίλης είμαι στη διάθεση της Εθνικής και ήδη μίλησα με τον Ομοσπονδιακό προπονητή Jorge Canestracci και του είπα ότι όποτε με καλέσει θα είμαι εκεί».

Ο Γεωργίου δεν μπορεί να μην κλείσει τη συνέντευξη με ένα μήνυμα για τον κορωνοϊό. Όπως είπε: «Ο Covid19 είναι μια δοκιμασία για όλους μας, ειδικά με τα περιοριστικά μέτρα. Σημασία έχει η δημόσια υγεία και βόλεϊ θα ξαναπαίξουμε».

Η Ανόρθωση προσφέρει το «Θεμιστόκλειο» κατά του Covid19

Ο κορωνοϊός ευαισθητοποιεί τους πάντες στην Κύπρο. Η Ανόρθωση προχώρησε ένα βήμα και πρόσφερε τις αθλητικές της εγκαταστάσεις στο Αθλητικό Κέντρο «Θεμιστόκλειο» στη Λεμεσό στην Κυβέρνηση ώστε να χρησιμοποιηθεί προς αντιμετώπιση του Covid19.

Ήδη η Ανόρθωση απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας αναλύοντας το σκεπτικό της. Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ www.volleyball.org.cy ο πρόεδρος της πετοσφαιρικής Ανόρθωσης Μάκης Κοντός «αποφασίσαμε να διαθέσουμε τις γηπεδικές μας εγκαταστάσεις στην Κυβέρνηση αφού αυτή τη στιγμή παραμένουν κλειστές. Εξάλλου, ένα γήπεδο με μεγάλη έκταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς όπως: Νοσοκομείο Αναφοράς, αποθήκη ιατροφαρμακευτικής βοήθειας ή για ότι άλλο χρειαστεί η Κυβέρνηση». Ο κ. Κοντός είπε ότι το ««Θεμιστόκλειο» βρίσκεται κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και είναι ένας ακόμα λόγος για την πρότασή μας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή αναμένουμε την απάντηση της Κυβέρνησης».

Ο κ. Κοντός κάνει στην ιστοσελίδα μας και μια τοποθέτηση για τα πετοσφαιρικά δρώμενα λέγοντας ότι: «Αναμένουμε πότε θα ξαναρχίσει η δράση μετά την περιπέτεια του κορωνοϊου. Φαινομενικά, εντός του Ιουνίου θα αρχίσει ο προγραμματισμός μετά την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων για φέτος». Ερωτηθείς εάν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Ελλαδίτη προπονητή Κώστα Χριστοφιδέλη, ο κ. Κοντός είπε ότι «είναι χαρά μας να συνεχίσουμε με τον Κώστα. Όλα θα τα δούμε μετά την περιπέτεια του κορωνοϊού».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X