ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: «Σαφής αλλοίωση του αποτελέσματος»

Καταγγελία διαιτησίας και ερωτήματα για τους ορισμούς

24sports team

info@24sports.com.cy

Ανακοίνωση εξέδωσε το σωματείο του ΑΠΟΕΛ για τον αγώνα της πετοσφαιρικής ομάδας κόντρα στην Ανόρθωση τονίζοντας ότι «πέρα πάσης αμφιβολίας υπήρξε μέσα από διαιτητικές αποφάσεις σαφής αλλοίωση του αποτελέσματος» και πως αποφασίστηκε ότι θα καταγγελθεί η διαιτησία.

Αναλυτικά:

Έπειτα από ενδελεχή μελέτη συγκεκριμένων φάσεων του χθεσινοβραδινού αγώνα της πετοσφαιρικής μας ομάδας με την Ανόρθωση για τον προκριματικό γύρο του κυπέλλου ΟΠΑΠ Α κατηγορίας ανδρών, κρίνουμε πως πέρα πάσης αμφιβολίας υπήρξε μέσα από διαιτητικές αποφάσεις σαφής αλλοίωση του αποτελέσματος και στερήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ το δικαίωμα διεκδίκησης της πρόκρισης επί ίσοις όροις.

Ειδικότερα, όπως και από την αναλυτική μελέτη του οπτικού υλικού του αγώνα αβίαστα επιβεβαιώνεται, στα κρίσιμα σημεία του τέταρτου σετ, όπου κρίθηκε και η έκβαση της αναμέτρησης, η διαιτησία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την πρόκριση και την ομάδα στην οποία θα κατέληγε.

Συγκεκριμένα, μετά το 20-20, και όταν οι δύο ομάδες προχωρούσαν πόντο με πόντο:

Πρώτο: Άσσος του ΑΠΟΕΛ πάνω στη γραμμή δόθηκε άουτ.

Δεύτερο: Επίθεση της Ανόρθωσης που ήταν εκτός, δόθηκε εντός.

Τρίτο: Στο 25-26, ο πετοσφαιριστής της Ανόρθωσης Τόρρες ακουμπά το φίλε, αλλά και παρενοχλεί την ομάδα μας, μπαίνοντας στη πλευρά του ΑΠΟΕΛ. Ο δεύτερος διαιτητής, σε απόσταση αναπνοής, δεν… είδε την φάση, με αποτέλεσμα ο πόντος να καταλήξει στην Ανόρθωση, και μαζί το σετ και η πρόκριση.

Διερωτόμαστε για την επιλογή των εν λόγω δύο διαιτητών, αφού Ανδρέας Κωνσταντινίδης και Μέμνων Αντώρκας, δεν είναι η πρώτη φορά που αδικούν την ομάδα μας, όπως διερωτόμαστε και για την επιλογή των εποπτών Αντώνη Αντωνίου και Γιώργου Παύλου. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ταυτόχρονα, το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι ορισμοί έγιναν την ώρα που ήταν διαθέσιμοι οι δύο διεθνείς, Δανιήλ και Μαιφόσιης.

Διερωτόμαστε επίσης, για τον ορισμό του Γιώργου Στεφανίδη, πρώην παίκτη και προπονητή στα αναπτυξιακά της Ανόρθωσης, ως παρατηρητή αγώνα. Θα ήταν καλό να ενημερωθούμε, κατά πόσο «αντιλήφθηκε» και κατέγραψε το γεγονός πως στις κερκίδες, βρισκόταν από πλευράς Ανόρθωσης αριθμός ατόμων πέραν του επιτρεπόμενου. Θα ήταν καλό να ενημερωθούμε επίσης, κατά πόσο «αντιλήφθηκε» και κατέγραψε την… δράση συγκεκριμένου «ball boy» της Ανόρθωσης, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ασκούσε πίεση στους διαιτητές, ενώ με το τέλος της αναμέτρησης προκαλούσε τους πετοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ.

Εν κατακλείδι, τα όσα διαδραματίστηκαν στον χθεσινοβραδινό αγώνα, μας οδηγούν στην αδιαμφισβήτητη διαπίστωση ότι η… παραφιλολογία όλης της εβδομάδας που προηγήθηκε για την επιλογή των συγκεκριμένων διαιτητών και παρατηρητών, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε…

Κατόπιν τούτων, ανακοινώνουμε την απόφασή μας να προχωρήσουμε σε καταγγελία των διαιτητών και των εποπτών του αγώνα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης(ΚΟΠΕ), αλλά και να ζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους ορίστηκε η συγκεκριμένη διαιτητική ομάδα, καθώς και ο συγκεκριμένος παρατηρητής, σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση