ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κρασάς: «Δύσκολα θα αλλάξει η απόφαση για διακοπή»

Δηλώσεις το προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά και μεγάλες προκλήσεις για την επόμενη μέρα σε όλο το φάσμα του αθλητισμού. Χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις ώστε να ξεπεραστεί αυτή η κρίση. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Μιχάλης Κρασάς, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για το αν είναι οριστική η διακοπή: «Η απόφαση που έχει παρθεί είναι η αρχική διακοπή των πρωταθλημάτων. Πιστεύω όμως πως δύσκολα θα αλλάξει αυτό. Θα γίνει μια γενική συνέλευση και έχει προγραμματιστεί στις 13 Ιουνίου. Είναι το πρώτο Σάββατο που μπορούμε να την κάμουμε και έχουμε στείλει επιστολή στον υπουργό υγείας ώστε να διεξάγουμε νωρίτερα την γενική συνέλευση. Πάντως ακόμη και στη γενική συνέλευση νομίζω πως δεν θα αλλάξει η διακοπή».

Για τις αποφάσεις που θα λάβει η γενική συνέλευση: «Υπάρχουν πολλά σημαντικά θέματα που πρέπει να απαντηθούν. Πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει διακοπή τι θα γίνει με τους Ευρωπαίους, το πρωτάθλημα, τη διαβάθμιση. Πρέπει να δούμε τα οικονομικά, ακόμη και τον αριθμό ξένων, καθώς υπάρχει αίτημα έξι ομάδων που ζητούσαν αύξηση των ξένων από 2 σε 3. Υπάρχουν και άλλα που είναι κατά της αύξησης των ξένων και γενικά δεν θέλουν ξένους».

Για τον αν θα υπάρξει άνοδος: «Άνοδος θα υπάρξει γιατί έχουν ξεκαθαρίσει τα πρωταθλήματα δεύτερης κατηγορίας. Αν δεν υπάρξει διαβάθμιση θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής».

Για το Beach Volley: «Θα παίζαμε προολυμπιακή πρόκριση για το γυναικείο στην Ισπανία. Αναβλήθηκε και περιμένουμε νέα ενημέρωση. Θέλω να εκφράσω ένα παράπονο τόσο ως προς τον υπουργό υγείας αλλά και τον πρόεδρο του ΚΟΑ σχετικά με τους αθλητές που έχουν δικαίωμα προπόνησης καθώς διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Μπήκαν όλα τα αθλήματα εκτός εμάς και σύντομα θα δώσουμε αγώνες».

Για τα τουρνουά που είχαμε προγραμματισμένα: «Είχαμε προγραμματισμένο ένα τουρνουά για τον Ιούλιο το οποίο και αναβλήθηκε. Θα ανακοινώσουμε πότε θα λάβει χώρα».

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση