ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βόλεϊ Γυναικών: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έσπασε την κυριαρχία!

Με νίκη στην τελευταία αγωνιστική

Η κυριαρχία στο Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών… έσπασε! Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κέρδισε στην τελευταία αγωνιστική το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με 3-0 σετ (10-25, 10-25, 16-25) και συνάμα ανέβηκε στην κορυφή του γυναικείου βόλεϊ εκεί όπου για χρόνια είχε θέση το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Μ’ αυτή τη νίκη, τα κορίτσια του Φαούτα πανηγύρισαν τον τίτλο ως πρωταθλήτριες, αφού κέρδισαν τους επτά από τους οκτώ αγώνες που έδωσαν (σ.σ ηττήθηκαν μόνο τον α’ γύρο από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με 3-2).

Στον β’ γύρο, ήταν κυριαρχικές, καθώς ανέβασαν την απόδοση τους, πήραν την μονομαχία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην έδρα τους (3-0) και έκτοτε δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους. Ο κόουτς Φαούτας έχει στα χέρια του εκπληκτικό υλικό, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και στοχεύει πλέον τα επόμενα χρόνια σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Όσο για τον αγώνα, από την αρχή έμοιαζε τυπικής διαδικασίας, καθότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν πολύ ποιοτικότερο από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και σε κανένα σημείο του αγώνα, το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων του. Το σημαντικό είναι πως όλα τα κορίτσια χάρηκαν το παιχνίδι, απόλαυσαν μια σημαντική αναμέτρηση την οποία παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι και στο τέλος όλοι χειροκρότησαν τις φετινές πρωταθλήτριες.

Τις απονομές των μεταλλίων, αλλά και το κύπελλού στην αρχηγό, Αναστασία Παντελίδου, έκανε ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Κυριαζής.

Η αξία του ηττημένου!

Λένε πως η αξία του ηττημένου, δίνει μεγαλύτερη δόξα στον νικητή και αυτό ισχύει φέτος για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έπειτα από χρόνια κυριαρχίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έμεινε στη δεύτερη θέση, χάνοντας τον φετινό τίτλο στις μικρές λεπτομέρειες. Μάλιστα, τα κορίτσια του Πανεπιστήμιου Λευκωισίας ηττήθηκαν και στην τελευταία αγωνιστική από το Frederick με 3-0 σετ, ωστόσο αυτό έχει πολύ μικρή σημασία, αφού βαθμολογικά δεν αλλάζει τίποτα!

Ειδική μνεία αξίζει στο Frederick, το οποίο φέτος άλλαξε επίπεδο. Αυτό… μαρτυράει το γεγονός πως στην τελευταία αγωνιστική, κατάφερε να κερδίσει την πανίσχυρη ομάδα Πανεπιστήμιου Λευκωσίας με 3-0!

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση