ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Κύπρο τα ματς της Εθνικής Ελλάδας για το Ευρωμπάσκετ

Όπως ανακοίνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας

Στην Κύπρο θα δώσει τα παιχνίδια των ομίλων του Ευρωμπάσκετ 2025 η Εθνική Ελλάδας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε την Τετάρτη, ανακοινώθηκε η επιλογή της Ελλάδας ως συνδιοργανώτριας χώρας του νησιού μας.

Κάτι που σημαίνει ότι τα ματς που θα δώσει η Ελλάδα στη διοργάνωση ως τη φάση των νοκ-άουτ θα διεξαχθούν στη Λεμεσό.

Ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, Ανδρέας Μουζουρίδης ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η ΚΟΚ και η Κύπρος βρίσκονται ενώπιον μιας ιστορικής σημασίας ευκαιρία με τη διοργάνωση ομίλου στο Ευρωμπάσκετ 2025.

Έχοντας εμπειρία από άλλες διοργανώσεις που με χαρά φιλοξενήσαμε και όντας μια ομοσπονδία με έντονη παρουσία, νιώθουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην επόμενη πρόκληση.

Πολύ σημαντική για μας ήταν η εμβάθυνση των σχέσεών μας με την FIBA. Είμαστε η πιο μικρή χώρα που έχει αναλάβει ποτέ να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Στην προοπτική αυτή πρώτος στόχος μας ήταν να επιλέξουμε ως συνδιοργανώτρια χώρα την Ελλάδα και την ΕΟΚ.

Γι’ αυτό είμαστε εδώ με περηφάνια και συγκίνηση. ΕΟΚ και ΚΟΚ πρέπει να έχουν στενές σχέσεις και αυτό το μνημόνιο συνεργασίας επισφραγίζει αυτή τη συνεργασία.

Το Ευρωμπάσκετ του 2025 θα αποτελέσει το επιστέγασμα της μεταξύ μας συνεργασίας. Οι προοπτικές για την εξέλιξη του αθλήματος είναι τεράστιες και είμαστε έτοιμοι να αναπτυχθεί το μπάσκετ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Ευρωμπάσκετ, Μαρκ Κληρίδης σημείωσε:

«Η FIBA Europe ανέθεσε στην Κύπρο έναν από τους τέσσερις ομίλους του Ευρωμπάσκετ 2025. Κάθε διοργανωτής έχει τη δυνατότητα να ορίσει έναν συνδιοργανωτή και μέσα στη συμφωνία με την ΕΟΚ υπάρχει η συμφωνία για συνδιοργάνωση του ομίλου.

Εφόσον η Ελλάδα προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ 2025, θα παίξει τα παιχνίδια του ομίλου στη Λεμεσό τον Σεπτέμβριο του 2025. Δεν θέλαμε άλλη χώρα να είναι συνδιοργανώτρια, είναι τιμή και προνόμιο να φιλοξενήσουμε την Ελλάδα και την εθνική της ομάδα. Θεωρούμε πως είναι μια win-win κατάσταση για όλες τις πλευρές.

Πρώτον, εκπληρώνουμε έναν από τους πόθους του κυπριακού φίλαθλου κοινού να δει την Εθνική Ελλάδας να παίζει με τους παγκόσμιους κλάσης αστέρες τους.

Δεύτερον εξασφαλίζει πως θα έχουμε γεμάτα γήπεδα.

Και τρίτον, αυξάνεται η ελκυστικότητα του ομίλου, κάτι που θα μας δώσει ώθηση στο εμπορικό και οικονομικό κομμάτι. Θέλω να κλείσω ευχαριστώντας την ΕΟΚ, ιδιαίτερα τον κ. Λιόλιο και τον κ. Σβερκούνο, την ομοσπονδία της Κύπρου και όσους δούλεψαν για αυτή τη συμφωνία που θα βοηθήσει πολύ τις δύο χώρες. Δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα αυτά χωρίς την αμέριστη υποστήριξη της κυπριακής κυβέρνησης».

O Δημήτρης Διαμαντίδης (ως τεχνικός σύμβουλος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ) ανέφερε:

«Ήμουν συνοδοιπόρος στην προσπάθεια της ΚΟΚ για τη διεκδίκηση και την επιτυχία ανάληψης του ομίλου. Είδα από κοντά πόσο προσπάθησαν και δούλεψαν γι’ αυτό και τους ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν να συμμετέχω στην προσπάθειά τους.

Το μνημόνιο αυτό θα βοηθήσει και τις δύο ομοσπονδίες και η Εθνική μας ομάδα θα παίξει μέσα στην Κύπρο, ουσιαστικά στην έδρα μας. Θα έχει το κυπριακό κοινό και πολλούς Έλληνες φιλάθλους στο πλευρό της. Εύχομαι να είναι ένα πρώτο βήμα για να πάει η Εθνική μας ομάδα ψηλά».

Όσο για τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Κύπρο για την πρόσκληση που μας έκανε να συμμετέχουμε στον ίδιο όμιλο στο Ευρωμπάσκετ του 2025. Το ναι ήταν πάρα πολύ εύκολο. Ο ελληνισμός είναι ενιαίος και θα παίζουμε εντός έδρας. Θα ακούσουμε πολλές φορές τον εθνικό ύμνο.

Αυτή η συνεργασία θα δείξει έναν δρόμο για την επόμενη μέρα. Ο αθλητισμός χτίζει γέφυρες, αυτός είναι ο ρόλος του. Εντός των τεσσάρων γραμμών στο μεταξύ μας παιχνίδι θα είμαστε αντίπαλοι, αλλά εκτός είμαστε συνοδοιπόροι. Η Κύπρος έχει κάνει σπουδαία βήματα στο μπάσκετ και θα κάνει ακόμη περισσότερα στο μέλλον».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση