ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το χτίσιμο, η υπομονή και η στήριξη που χρειάζεται η Εθνική

Το μετάλλιο είναι στόχος, αλλά όχι αυτοσκοπός

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Εθνική Κύπρου των Ανδρών στην Καλαθόσφαιρα και ετοιμάζεται για το ταξίδι της στο Μαυροβούνιο για τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Διαχρονικά ο στόχος της Εθνικής μας είναι το χρυσό μετάλλιο, όμως φέτος υπάρχει ένας βαθύτερος στόχος.

Αυτός δεν είναι άλλος από το χτίσιμο της νέας Εθνικής ομάδας, που θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί και σε μεγαλύτερες διοργανώσεις. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και θέλει αρκετή υπομονή. Σε σχέση με το ρόστερ των προηγούμενων ΑΜΚΕ, δεν υπάρχουν πλέον οι Άντονι Κινγκ, Άρης Κορωνίδης και Βασίλης Κούνας που αποσύρθηκαν από την Εθνική, ενώ θα απουσιάζει και ο πόιντ γκαρντ του Ρεθύμνου (Α1 στην Ελλάδα), Χριστόφορος Ραζής. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές καλούνται να αναπληρώσουν τα κενά και υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη από όλους ομοσπονδία και προπονητές. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να αγκαλιαστούν από τον κόσμο, όπως ακριβώς αγκαλιάστηκαν από το προπονητικό τιμ, αλλά και τους παλαιότερους συμπαίκτες τους.

Οι υποχρεώσεις της Εθνικής στους ΑΜΚΕ ξεκινούν την Τρίτη 28 Μαΐου, με αντίπαλο την Μάλτα. Ίσως τον πιο εύκολο (από άποψης δυναμικότητας) αντίπαλο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Θα ακολουθήσει το δυνατό τεστ με το Μαυροβούνιο, το οποίο ως διοργανώτρια χώρα, θέλει πολύ να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ένα αρκετά δυνατό ρόστερ με παίκτες που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά!

Την Πέμπτη η Εθνική θα ξεκουραστεί για να ακολουθήσει ο αγώνας με τον Λουξεμβρούργο την Παρασκευή (31/5). Μπορεί σαν όνομα η χώρα του Λουξεμβούργου να μην… φοβίζει, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε πως είναι μια ομάδα που κέρδισε την Εθνική μας στον πρώτο προκριματικό γύρο του Ευρωμπάσκετ (στο τελευταίο παιχνίδι που έγινε στο «Ελευθερία») και να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι έχει στην σύνθεσή της δύο Αμερικανούς και έναν Βέλγο που αγωνίζεται στην Μονς (ομάδα που αντιμετώπισε ο Κεραυνός και η ΑΕΚ στο FIBA Europe Cup τα δύο τελευταία χρόνια).

Τελευταίος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είναι η Ισλανδία. Όλοι γνωρίζουμε τι κάνει η χώρα των Βίκινγκς τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό και πως η Εθνική τους πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο με συμμετοχές στο Ευρωμπάσκετ.

Το μετάλλιο είναι στόχος, αλλά όχι αυτοσκοπός. Σε αυτή την εθνική σημασία έχει το χτίσιμο. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Εμείς ευχόμαστε στους διεθνής μας ότι καλύτερο και θα είμαστε δίπλα τους καθόλη την προσπάθεια!

Α.Κ.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση