ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μουόσα: «Είναι τιμή μου που παίζω για την Κύπρο»

Όλα όσα ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο 18χρονος καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς με καταγωγή από το Ιράκ

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Πίσω από τη βιτρίνα» με τον Πέτρο Παπαγιώργη, παραχώρησε ο Ζέιντ Μουόσα, καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς και διεθνής με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Μουόσα έχει καταγωγή από το Ιράκ το οποίο εγκατέλειψε με την οικογένεια του λόγω του πολέμου και βρέθηκε στην Συρία από την οποία αναγκάστηκε και πάλι να φύγει για τον ίδιο λόγο και εν τέλει κατέληξε στην Κύπρο.

Ο 18χρονος (γεννήθηκε στις 3/7/2003) αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Πειραίως και με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τον Ολυμπιακό: «Αρχικά είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι σε ένα τόσο μεγάλο σωματείο όπως είναι ο Ολυμπιακός. Η χρονιά ήταν καταπληκτική. Πήραμε πρωτάθλημα και κύπελλο και πήγαμε στο final four. Έχω συμμετοχή σε φιλικά και βρέθηκα στην 12αδα σε τρία ματς Ευρώπης».

Για το πως ξεκίνησε το μπάσκετ: «Όταν ξεκίνησα το μπάσκετ δεν είχα το σώμα. Είχα τη διάθεση και μου άρεσε να ασχολούμαι γιατί ο πατέρας μου ήταν προπονητής στον Ζήνωνα».

Για τις δυσκολίες που πέρασε: «Παντού υπάρχουν δυσκολίες αλλά νομίζω ότι αν θες να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα πρέπει να τις ξεπεράσεις».

Για την Εθνική μας: «Είναι τιμή μου που παίζω για την Κύπρο. Δείξαμε πολλή βελτίωση τα τελευταία χρόνια και θα δείξουμε ακόμη περισσότερη. Έχει γίνει τρομερή προσπάθεια στην Εθνική. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει χημεία στην ομάδα».

Για το αν νιώθει Κύπριος: «Εννοείται».

Για το αν νιώθει πρότυπο: «Δε θα έλεγα είμαι πρότυπο. Θα έλεγα κίνητρο. Να βλέπουνε τα παιδιά που είναι 10-12 χρονών ότι κάποιος που είχε δυσκολίες τα κατάφερε».

Για το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής: «Η Εθνική έκανε μεγάλη εξέλιξη. Θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει. Θα δώσουμε τα πάντα και δεν θα τους απογοητεύσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση