ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σωφρονίου: «Αυτό που ζήσαμε στον Άγιο Νικόλα ήταν τρομοκρατία»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρόεδρος του μπασκετικού Διγενή Μόρφου

24sports team

info@24sports.com.cy

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Πίσω από την βιτρίνα»  με τον Πέτρο Παπαγιώργη μίλησε ο πρόεδρος του μπασκετικού Διγενή Μόρφου, Κρις Σοφρωνίου. Αναφέρθηκε κυρίως στα όσα θλιβερά έγιναν στον αγώνα του Διγενή κόντρα στον Άγιο Νικόλα στην Λεμεσό για το πρωτάθλημα Β' κατηγορίας στην καλαθόσφαιρα.

Αναλυτικά: 

Για το όσα έγιναν στον αγώνα απέναντι στον Άγιο Νικόλα: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλάμε για το αγωνιστικό. Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στα γήπεδα έζησα έντονες κερκίδες αλλά αυτό που ζήσαμε στον Άγιο Νικόλα ήταν τρομοκρατία. Πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν τα μέτρα τους. Χρησιμοποιώ την λέξη τρομοκράτες γιατί δεν γίνεται σε ένα αγώνα να απειλούν την ζωή σου, να σου ρίχνουν κροτίδες και την ώρα του αγώνα παίκτης μας να δέχεται γροθιά στο στομάχι. Όταν πήγα στον διαιτητή και του είπα να διακόψει τον αγώνα αυτός λόγω φόβου μου είπε «κρύψε να περάσουμε έχουμε και οικογένεια».

Για την αστυνόμευση στα παιχνίδια : «Κάνω έκκληση σε όλους… πολιτεία και ομοσπονδία. Δεν γίνεται να μην υπάρχει αστυνόμευση σε ένα αγώνα και όταν πήγαμε στην αστυνομία μας είπαν δεν στέλνουμε αστυνομική δύναμη σε αγώνα Β’ κατηγορίας καλαθόσφαιρας».

Για τις σκέψεις αποχώρησης αλλά και τις επόμενες κινήσεις για αυτό τον αγώνα: «Εγώ σκέφτηκα να αποχωρήσω από τη προεδρία αλλά να αποσύρω και την ομάδα από το πρωτάθλημα. Τα όλα όσα έγιναν όμως μας πείσμωσαν, κάναμε έφεση για κατοχύρωση του αγώνα υπέρ μας και γενικά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να εξαλειφθούν αυτά τα γεγονότα. Θέλουμε να υπάρξει ένας σωστός αθλητισμός. Έγινε ξεκάθαρα αλλοίωση αποτελέσματος και λόγω ανικανότητας των διαιτητών λόγω φόβου».

Για το αν υπήρχαν τραυματισμοί: «Δύο καλαθοσφαριστές μας τραυματίστηκαν. Απλά θέλω να τονίσω ότι σε τόσο έντονο αγώνα οι καλαθοσφαιριστές της άλλης ομάδας ήταν κύριοι. Υπήρχε όμως μάζα κόσμου που έκανε όλα αυτά τα πράγματα».

Για τα αγωνιστικά: «Στα αγωνιστικά αντίπαλος μας βασικός είναι η ΠΑΕΕΚ για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Όσον αφορά την άνοδο στην Α΄ κατηγορία θα το δούμε με βάση το οικονομικό. Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα φέρει σε κίνδυνο την ομάδα όσον αφορά το οικονομικό και την βιωσιμότητά της».

Β Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση