ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τελικός με ιστορία

24sports team

info@24sports.com.cy

Σήμερα στις 17:30, δύο ιστορικές ομάδες θα αναμετρηθούν στον Τελικό Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Β1 που θα γίνει στο «Κώστας Παπαέλληνας». Πρόκειται για τον Αχιλλέα Καϊμακλίου και την ΑΕΛ Λεμεσού, δύο ομάδες που κουβαλούν βαριά ιστορία στον χώρο της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Τα δύο σωματεία μετράνε αρκετές κατακτήσεις τίτλων στο κυπριακό μπάσκετ. Στον θεσμό του Κυπέλλου Α’ Ανδρών η ΑΕΛ κατέκτησε 9 φορές το τρόπαιο, με την τελευταία να καταγράφεται στο 2009. Είναι μάλιστα η δεύτερη ομάδα σε κατακτήσεις του συγκεκριμένου τίτλου, πίσω από τον ΑΠΟΕΛ που είναι στις 12 κατακτήσεις.


Τέταρτος στην λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις του κυπέλλου είναι ο Αχιλλέας Καϊμακλίου, όπου στέφθηκε κυπελλούχος επτά συνολικά φορές, με την τελευταία να σημειώνεται το 2000.

Όσο αφορά τους τίτλους στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας, οι δύο ομάδες και πάλι μετρούν αρκετές κατακτήσεις. Η ΑΕΛ είναι η πολυνίκης του θεσμού, μετρώντας 13 κατακτήσεις, με την τελευταία να ήταν πίσω στο 2007. Όσο αφορά τον Αχιλλέα, είναι στην 3η θέση της συγκεκριμένης λίστας (ισοβαθμώντας με τον Κεραυνό) έχοντας 5 κατακτήσεις, με την τελευταία να καταγράφεται πίσω στο 1993.

Τέλος στον θεσμό του ΟΠΑΠ Σούπερ Καπ, η ΑΕΛ είναι στην 2η θέση με τις περισσότερες κατακτήσεις, έχοντας οκτώ, με την τελευταία να ήταν το 2009. Τρίτος στην συγκεκριμένη λίστα είναι ο Αχιλλέας, έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές τον τίτλο. Η τελευταία φορά ήταν το 1996.

Με τα πιο πάνω στοιχεία μπορεί κανείς να αντιληφθεί πως οι δύο ομάδες έχουν διαγράψει μία ιστορική πορεία στον χώρο της κυπριακής καλαθόσφαιρας, κάτι που δίνει άλλη αίγλη στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ στο www.basketball.org.cy σε μία παραγωγή του Alfa Sports TV.

Β Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση