ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μπασκετικό «άνοιγμα» σε Κύπρο και Ελλάδα από την Valencia Basket

Διεξαγωγή skills camp για παιδιά γεννηθέντα μεταξύ 2008 και 2015

Μπασκετικό «άνοιγμα» στην Κύπρο και στην Ελλάδα κάνει η Valencia Basket, με πρεσβευτή τον πρώην Έλληνα διεθνή καλαθοσφαιριστή Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Το πρόγραμμα της ισπανικής ομάδας, που στοχεύει στη δημιουργία δικτύου συνεργαζόμενων ακαδημιών, έρχεται και στη χώρα μας, με την πρώτη δράση να αποτελεί η διεξαγωγή skills camp για παιδιά γεννηθέντα μεταξύ 2008 και 2015.

Το πρώτο skills camp θα διεξαχθεί το τριήμερο της Μεγάλης Τετάρτης (01/05) με Μεγάλη Παρασκευή (03/05), μεταξύ των ωρών 09:30 με 13:00, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο. Στο νησί μας θα έρθουν -για να συμμετάσχουν στο καμπ- οι Βλάντο Μπάμπιτς (τεχνικός διευθυντής ακαδημίας Βαλένθια) και Χουάνχο Ρόχο (διευθυντής ακαδημίας Βαλένθια).

Δικαίωμα συμμετοχής στο skills camps της Valencia Basket στην Κύπρο έχουν καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες απ’ όλες τις ακαδημίες, με έτος γέννησης μεταξύ 2008 και 2015.

Η Valencia Basket είναι μία από τις κορυφαίες σήμερα ομάδες στην Ευρώπη, πρωταθλήτρια Ισπανίας το 2017, τέσσερις φορές νικήτρια του Eurocup και συμμετέχουσα τα τελευταία χρόνια στην Euroleague, την κορυφαία καλαθοσφαιρική διοργάνωση στην ήπειρο μας. Η ίδια έχει στόχο να επεκτείνει την παρουσία της και εκτός συνόρων, αξιοποιώντας τη μεγάλη της εμπειρία σε θέματα αναπτυξιακού και τις άρτιες εγκαταστάσεις που διαθέτει, οι οποίες είναι από τις καλύτερες στην ήπειρο μας.

Το πρώτο βήμα της δράσης είναι η διεξαγωγή προπονητικών skills camps, με πέντε να πραγματοποιούνται μέχρι τα μέσα Μαΐου 2024, ένα στο Στρόβολο και τέσσερα στην Ελλάδα. Ακολούθως, θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου διεθνές τουρνουά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή παιδιών και από τις τρεις χώρες, ενώ θα «τρέχει» και το ελίτ πρόγραμμα, που στόχο έχει την παρακολούθηση και ανάπτυξη ταλαντούχων παικτών, με παιδιά γεννημένα το 2008 να επιλέγονται για τη συγκρότηση της φετινής ομάδας επίλεκτων.

Η πρώτη σειρά των καμπς θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις ακαδημίες των ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ, ΓΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΟ ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ και SIRIS ACADEMY ΣΕΡΡΕΣ. Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, πρόθεση των διοργανωτών είναι να πραγματοποιήσουν και άλλα καμπ σε συνεργασία και με άλλες δραστήριες μπασκετικές ακαδημίες της χώρας μας.

Η εμπλοκή της Κύπρου στη δράση της Valencia Basket, επισημοποιήθηκε πρόσφατα μέσα από τις συναντήσεις στη Βαλένθια των Χαράλαμπου Σπύρου (διευθυντής του προγράμματος στην Κύπρο), Γιώργου Τόλια (διευθυντής προγράμματος στην Ελλάδα) και Παναγιώτη Βασιλόπουλου, με τους Βλάντο Μπάμπιτς (τεχνικός διευθυντής ακαδημίας Βαλένθια) και Χουάνχο Ρόχο (διευθυντής ακαδημίας Βαλένθια). Παρών στη συνάντηση ήταν και ο general manager της Βαλένθια, Ενρίκ Καρμπονέλ.

O διευθυντής της Valencia Cyprus, κ. Χαράλαμπος Σπύρου, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό που μέσα από την τεχνογνωσία μας ως ακαδημία στην Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια και την αποδεδειγμένα καλή δουλειά που κάνουμε, που μπορέσαμε να δημιουργήσουμε αυτή τη νέα συνεργασία με τη Valencia Basket, μέσα από την οποία θα επωφεληθούν αρκετά παιδιά στην Κύπρο. Μετά από τα επίσημα δικαιώματα της Valencia CF, πλέον ξεκινάμε συνεργασία και με την Valencia Basket. Πρώτος μας συνεργάτης σ’ αυτή τη δράση είναι ο Κεραυνός Στροβόλου και στόχος μας είναι να επεκτείνουμε το πρόγραμμα και σε άλλες πόλεις, σε συνεργασία και με περισσότερες ακαδημίες».

Για περισσότερες πληροφορίες, στο email cyprus@valenciabasketacademysee.com, τηλεφωνικά στο 7000 8815 και στην ιστοσελίδα valenciabasketacademysee.com.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση