ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ο αθλητισμός δεν έχει όρια»

Εκδήλωση το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 15:00

Το Τμήμα CY004 “Φώτος Φωτιάδης” Ιδάλιον, της AHEPA Κύπρου και η Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ), διοργανώνουν την εκδήλωση «Ο αθλητισμός δεν έχει όρια».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 15:00 στην κλειστή αίθουσα "Κώστας Παπαέλληνας" στον Στρόβολο.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση του αθλήματος καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα στην ευρύτερη κοινωνία, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη του και την οικονομική ενίσχυση των τεσσάρων σωματείων που αυτή την στιγμή δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Ο τίτλος της εκδήλωσης «Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ», εκφράζει το ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι ανοιχτός σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα, τις ικανότητες ή τις δυνατότητες του κάθε ατόμου. Επίσης, αναφέρεται στην απεριόριστη δυνατότητα που έχουν οι αθλητές να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους και να βελτιώνονται συνεχώς.

Αυτή η φράση εκφράζει επίσης την ιδέα ότι ο αθλητισμός μπορεί να υπερβεί τα σύνορα και τις διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και να ενώσει ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς και περιβάλλοντα, στην κοινή αγάπη για την άθληση. Τέλος, υπογραμμίζει τη σημασία της ανάπτυξης ενός ανοικτού και προοδευτικού πνεύματος στον αθλητισμό, που επιδιώκει να προωθήσει την αθλητική αρετή και την αθλητική δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από τα ατομικά ή συλλογικά συμφέροντα.

Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν μέσω της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για ενίσχυση των ομάδων καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ερασιτεχνικό: Τελευταία Ενημέρωση