ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρώτο φιλικό γυναικείου ερασιτεχνικού μπάσκετ!

Ο αγώνας τελείωσε υπέρ της ομάδας των Moufflons, με τις δύο ομάδες να δοκιμάζουν τη φυσική αντοχή και τις τεχνικές τους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα επικράτησε ιδιαίτερα φιλικό πνεύμα, ενώ παίκτριες και των δύο ομάδων ξεχώρισαν για την ταχύτητα και την τεχνική τους.  Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση του 1ου Γυναικείου Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας αποτελεί μια πρωτοβουλία των διοργανωτών του Χειμερινού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας, η οποία στοχεύει, κατά κανόνα, σε γυναίκες άνω των 28 ετών, οι οποίες δεν ασχολούνται επαγγελματικά με το άθλημα της καλαθόσφαιρας.   Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διοργάνωση, έχουν ήδη δημιουργηθεί τρείς ομάδες (δύο στη Λευκωσία και μια στη Λάρνακα), οι οποίες έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις τους, ενώ η έναρξη της διοργάνωσης αναμένεται να γίνει σύντομα πριν από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, με τη διοργάνωση των πρώτων επίσημων αγώνων.   

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας του φιλικού αγώνα, οι αθλήτριες των δύο ομάδων ανέδειξαν τη σημασία της διοργάνωσης του γυναικείου ερασιτεχνικού και τη διεύρυνση της συμμετοχής των γυναικών στο άθλημα της καλαθόσφαιρας σε όλο το φάσμα ηλικιών. Οι παίκτριες της ομάδας ETHA Court Queens ανέφεραν πως σαν γυναίκες καλαθοσφαιρίστριες βρίσκονται εδώ για να περάσουν πάνω απ’ όλα καλά, αλλά και για να αναδείξουν ότι οι γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας και επαγγελματικής ή μη ενασχόλησης, ανήκουν στο φάσμα του αθλήματος της καλαθόσφαιρας. Εκ μέρους της ομάδας των Moufflons, οι παίκτριες αναφέρθηκαν στη δυνατότητα που προσφέρει στις γυναίκες η διοργάνωση του γυναικείου ερασιτεχνικού πρωταθλήματος να συμμετέχουν σε επίσημες διοργανώσεις, ανοίγοντας νέους δρόμους ενασχόλησης με το άθλημα σε καλαθοσφαιρίστριες που δεν ασχολούνται επαγγελματικά με το άθλημα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις τρείς ομάδες που έχουν ήδη συσταθεί για το 1ο Γυναικείο Ερασιτεχνικό, συμμετέχουν γυναίκες από 25 έως 50+ ετών, με τον μέσο όρο ηλικίας να αγγίζει τα 37 έτη. 

Δηλώσεις συμμετοχής ομάδων στο 1ο γυναικείο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να επικοινωνούν στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:   

Άτομο επικοινωνίας: Μάρσια Τριλλίδου Τηλέφωνο: 96260094 Email: wintertournamentcy@gmail.com 

Α Κατηγορία Γυναικών: Τελευταία Ενημέρωση