ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει OPAP Cyprus 3x3

Πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο η δημοσιογραφική διάσκεψη των διοργανώσεων OPAP Cyprus 3x3 2022, εκ μέρους της 3on3 Cyprus LTD και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Οι διοργανώσεις οποίες επιστρέφουν αυτό το καλοκαίρι έπειτα από τρία χρόνια. Το παρόν τους έδωσαν δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ενώ στο πάνελ της δημοσιογραφικής διάσκεψης παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Ανδρέας Μουζουρίδης, ο CEO του 3x3 Cyprus LTD κ. Ευριπίδης Μάνουλλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, κ. Δημήτρης Αλετράρης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Χρυσοστόμου.

Μετά την παρουσίαση βίντεο από τις προηγούμενες διοργανώσεις OPAP Cyprus 3x3 2019, αλλά και το βίντεο για την φετινή διοργάνωση, ακολούθησε χαιριτισμός του προέδρου της ΚΟΚ, Ανδρέα Μουζουρίδη:

«Η ΚΟΚ έκανε μεγάλες προσπάθειες εδώ και αρκετά χρόνια να αναπτύξει το άθλημα του 3Χ3. Οι διοργανώσεις που έγιναν σε Πρωταρά, Λάρνακα και Πάφο σημείωναν επιτυχία και το άθλημα έδειχνε πρόοδο, με σημαντικό επίτευγμα την δημιουργία της πρώτης Εθνικής Ομάδας, αυτής των ανδρών Κ23, η οποία συμμετείχε το καλοκαίρι του 2018 στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα, όπως και της Εθνικής Ανδρών που αγωνίστηκε το καλοκαίρι του 2021 στα προκριματικά του FIBA 3x3 Europe cup στη Ρουμανία.

Από το 2019 είμασταν βέβαιοι πως η ανάθεση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των οργανωτικών θεμάτων των διοργανώσεων 3Χ3 συνεργασία με τη Cyprus 3on3 θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας, και σήμερα νιώθουμε καλά για την επιλογή μας. Και η συνεργασία αυτή αξιολογείται διαρκώς, όπως φυσικά και όλες οι συνεργασίες της Ομοσπονδίας.».

Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Χρυσοστόμου που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ιδέα ήταν το 3x3 και η καλαθοσφαίριση να πηγαίνει στον κόσμο και όχι ο κόσμος να πηγαίνει στο μπάσκετ, και αυτό επιτεύχθηκε. Η ΟΠΑΠ στήριξε το εγχείρημα και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να στηρίζει το 3x3, είναι σημαντική η βοήθεια που παίρνουμε. Ραντεβού στο γήπεδο»!

Ακολούθως ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Δημήτρης Αλετράρης ανέφερε:

«Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει όλοι θα θέλαμε να είμαστε στη ξύλινη αποβάθρα του μόλου Λεμεσού. Εκεί που θα διεξαχθεί η διοργάνωση θα έχουμε τη θέα της ακτογραμμής και του απέραντου γαλάζιου της Μεσογείου, θα είμαστε εκεί. Για πρώτη φορά η Κύπρος θα χαρεί τις φετινές διοργανώσεις σε τέτοια έκταση. Αυτό αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής για το δημοφιλές άθλημα, αφού είναι η κορυφαία διοργάνωση του καλοκαιριού. Το ΟΠΑΠ 3x3 εκδηλώνεται αρμονικά με το περιβάλλον, σε γήπεδα, πάρκα και ιστορικούς χώρους όπως κάστρα και η τάφρος Νταβίλα».

Τέλος, μίλησε ο CEO του 3x3 Cyprus LTD κ. Ευριπίδης Μάνουλλος:

«Επιτέλους, μετά από 3 χρόνια επιστρέφουμε εδώ, στο σπίτι του Ολυμπισμού, για να δώσουμε το έναυσμα των διοργανώσεων καλαθοσφαίρισης OPAP Cyprus 3x3 για το 2022! είμαστε σήμερα εδώ μαζί σας για να ανακοινώσουμε πέντε εγχώριες διοργανώσεις και μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και το επισφράγισμα της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της 3on3 Cyprus LTD και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, το οποίο ξεκίνησε επίσημα το 2019, έχοντας την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και φυσικά , του μεγαλύτερου αιμοδότη του αθλητισμού, και της κοινωνίας ευρύτερα, της χώρας μας, την ΟΠΑΠ Κύπρου. Σας ευχαριστούμε θερμά που πιστεύετε στο έργο μας και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας αμφότεροι θα υλοποιήσουμε τους μεγάλους στόχους που έχουμε θέσει».

Σήμερα, βρισκόμαστε αισίως στην τελική ευθεία για την έναρξη του 6ου OPAP Limassol 3x3 που φιλοξενείτε και πάλι στο αναβαθμισμένο πάρκο του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού, τον Μόλο από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου. Το τριήμερο 27 με 29 Μαΐου θα λάβουν χώρα οι διοργανώσεις OPAP Men, OPAP Women & Scaffolding Solutions Corporate Games. To Σαββατοκύριακο 4 & 5 Ιουνίου θα φιλοξενήσουμε τις κατηγορίες FOODY U12 – U16 & U18 και την κατηγορία Tixee Wheelchair Games.

Στις 4 & 5 Ιουνίου, με την ενεργή συμβολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά στη Κύπρο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 3x3 με συμμετοχή Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών. Οι Εθνικές μας ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την είσοδο τους στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022 που θα φιλοξενηθεί στο Γκρατς της Αυστρίας μεταξύ 9 & 11 Σεπτεμβρίου.

Μεγάλες ευχαριστίες προς τον διαμαντένιο χορηγό μας ΟΠΑΠ Κύπρου, την εταιρεία που είναι πάντοτε δίπλα στην κυπριακή κοινωνία και στηρίζει έμπρακτα εδώ και 53 πλέον χρόνια, τόσο την κοινωνία, όσο και τον αθλητισμό. Τους χρυσούς χορηγούς της διοργάνωσης, την εταιρεία Scaffolding Solutions, που μας στηρίζει ανελλιπώς από την 2017, όπως επίσης τους νέους χρυσούς χορηγούς μας, την εταιρεία Tixee που δραστηριοποιείτε στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και την εταιρεία FOODY στον χώρο διανομής και ηλεκτρονικού εμπορίου. Τον ασημένιο χορηγό Prime Insurance, τους Χάλκινους χορηγούς Herbalife, MyMall Limassol, DIMCO, SoEasy Stores, Harris Kyriakkides LLC και The Brandalism και τους υποστηρικτές Limassol Tourism Board και Search the Nest.

Θερμές ευχαριστίες θέλουμε να εκφράσουμε και στους Δήμους Λεμεσού, Λευκωσίας, Πάφου, Λάρνακας και Παραλιμνίου για την πολύτιμη και πολύπλευρη στήριξη τους, χωρίς την συμβολή των προαναφερθέν Δήμων οι διοργανώσεις δεν θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα».

Α Κατηγορία Ανδρών: Τελευταία Ενημέρωση