ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μιραλλάης: « Τι παρέμβαση να κάνουμε;»

Ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου προπονητών μπάσκετ στον ΣΠΟΡ FM 95.0

Το ΑΠΟΕΛ πριν από λίγη ανακοίνωσε κρούσμα στην καλαθοσφαιρική του ομάδα, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της καλαθόσφαιρας αυτό μιας και τα μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο αλλάζουν το παιχνίδι. Στο πλαίσιο αυτό ο αναπληρωτής πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών καλαθόσφαιρας, Τάκης Μιραλλάης, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι».

Τα κυριότερα σημεία:

Για το γεγονός πως αρκετοί θεωρούν πως ο σύνδεσμος δεν αντιδρά στα μέτρα: «Ως άνθρωπος και όχι ως μέλος της καλαθόσφαιρας, πιστεύω στην ύπαρξη του ιού και συμμορφώνομαι με τις υποδείξεις των ειδικών. Θεωρώ άδικες τις επιθέσεις που δέχεται ο σύνδεσμος των προπονητών. Κάποιες επαρχίες δυστυχώς έφθασαν σε κάποια όρια που ανάγκασαν όσους διαχειρίζονται την πανδημία να λάβουν σοβαρά μέτρα. Τι παρέμβαση να κάνουμε; Δηλαδή θα τραβώ το αυτί του υπουργού Υγείας γιατί αυτοί ως ειδικοί μας βάζουν κάποια μέτρα; Ο σύνδεσμος δεν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και να δημοσιοποιεί το τι πράττει. Στο πρώτο lockdown είχαμε κάνει προσπάθεια και το καταφέραμε να ενημερώσουμε τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την πανδημία για τη μορφολογία του αθλήματος. Τότε ήταν οριζόντιο το lockdown, τώρα τα μέτρα είναι διαφορετικά και πιάνουν τομείς του κάθε αθλήματος. Εμείς αυτό το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε πως παραμένουμε πιστοί στις υποδείξεις των ειδικών. Εμείς αθόρυβα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες μιλώντας με το υπουργείο παιδείας και υγείας για διευκρινήσεις και κάποια σημεία που δεν είναι καθαρά. Δεν κατανοώ όμως τη δυσφορία προς τον σύνδεσμο λες και μπορούμε να αλλάξουμε τα διατάγματα. Πριν από ενάμιση μήνα υπεδείχθη στους ανθρώπους πως θα έπρεπε να αναβληθούν οι προπονήσεις και οι αγώνες στη Λάρνακα. Μετά από 15 μέρες ελευθερώθηκαν οι δυο επαρχίες. Δυστυχώς τώρα στη Λεμεσό και την Πάφο η κατάσταση ξέφυγε και μπήκαν τα μέτρα».

Για το οικονομικό: «Στο πρώτο lockdown διασφαλίσαμε τη γρήγορη επιστροφή σε ανοιχτά γήπεδα για να υπάρχουν εισοδήματα απ’ τις ακαδημίες και το δεύτερο διατηρήσαμε όλες τις χορηγίες».

Για το αγωνιστικό: «Ο σύνδεσμος μας ήθελε να συμμετάσχει στις αποφάσεις για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Δεν έγινε αυτό παρά το γεγονός πως είχαμε εισηγήσεις για την Ομοσπονδία. Λέγαμε για μικρότερους ομίλους, τοπικούς και ταυτόχρονα το plan b αφορούσε το πως θα τελείωναν τα πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες».

Για το γεγονός πως κάποιες ομάδες μειονεκτούν: «Είναι σωστό αυτό το επιχείρημα και η Ομοσπονδία πρέπει να δώσει τη λύση. Για παράδειγμα 15 μέρες μετά την άρση των μέτρων θα αρχίσουν προπονήσεις. Έτσι θα προετοιμαστούν και οι ομάδες που πλήγηκαν. Μοιραία όμως σε παγκόσμιο επίπεδο κάποιες ομάδες επηρεάζονται»

 

Α Κατηγορία Ανδρών: Τελευταία Ενημέρωση