ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κληρίδης: «Δεν ήταν δική μας απόφαση να αναβάλουμε το Final 4»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο αντιπρόεδρος της ΚΟΚ

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο αντιπρόεδρος της ΚΟΚ, Μάρκος Κληρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα θλιβερά γεγονότα που έγιναν στο Final 4 της καλαθόσφαιρας την Κυριακή στο Ελευθερία, για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για πάταξη αυτών των γεγονότων, για τις ευθύνες που έχουν όλοι ανεξαιρέτως, για το θέμα απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών αλλά και την θέση των χούλιγκανς στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για την ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων και το τι έγινε με την online εταιρεία: «Δεν παρακάμφθηκε καμία νομοθεσία από την ΚΟΚ. Έγινε ο έλεγχος στο γήπεδο καθώς στο γήπεδο γίνεται το σκανάρισμα στην κάρτα φιλάθλου. Στην χθεσινή συνεδρία ασχοληθήκαμε με το θέμα καλύτερης συνεργασίας με την συγκεκριμένη εταιρεία. Επαναλαμβάνω όμως ότι έγινε έλεγχος στο γήπεδο και έγινε σωστά η ταυτοποίηση στην κάρτα φιλάθλου. Μάλιστα υπήρξε και αναστάτωση γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να κάνουν ταυτοποίηση. Έγινε και ο απαραίτητος έλεγχος από τους stewards».

Για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σχετικά με όλα αυτά τα θλιβερά συμβάντα: «Πρόβλημα υπάρχει παντού και πρέπει να το παραδεχτούμε όλοι. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και πρέπει να τις αναλάβουμε για να παρθούν όλα τα μέτρα πάταξης αυτών των γεγονότων. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε εύκολα λόγια και πρέπει να γίνει μία πρόληψη έτσι ώστε να αποφεύγονται αυτά τα γεγονότα».

Για το αν υπήρχε κάποια ενημέρωση ότι θα γίνονταν τέτοια γεγονότα: «Είναι δύο ιστορικές ομάδες η Ανόρθωση και ο Απόλλωνας που έχουν αντιπαλότητα. Πάντα πριν από τα παιχνίδια γίνεται σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς για να παρθούν αποφάσεις. Για να είμαι ειλικρινής εγώ χθες από την εκπρόσωπο της αστυνομίας έμαθα ότι το παιχνίδι κρίθηκε μέτριας επικινδυνότητας. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων».

Για το θέμα απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών: «Έχουμε προσκαλεστεί στην σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή στο Υπουργείο δικαιοσύνης. Δεν πρέπει να νικήσουν οι χούλιγκανς. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα την Κυριακή. Αν θα παρθεί το μέτρο απαγόρευσης φιλάθλων θα πρέπει να είναι για συγκεκριμένο διάστημα μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βελτιωθεί η κατάσταση. Δεν πρέπει να την πληρώσει όλος ο κόσμος για μία μερίδα. Το πρόβλημα με τους χούλιγκανς γίνεται σε όλα τα αθλήματα. Αυτοί οι χούλιγκανς δεν έχουν θέση στον αθλητισμό. Πρέπει να αποβληθούν αυτοί οι χούλιγκανς και να μην ανήκουν στις ομάδες. Αν αρχίσουμε να λέμε ότι οι χούλιγκανς ανήκουν σε εμάς και είναι δικοί μας τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα».

Για την απόφαση αναβολής του φάιναλ φορ: «Δεν ήταν δική μας απόφαση να συνεχίσουμε ή να αναβάλουμε το φάιναλ φορ. Εμείς πήραμε νομική συμβουλή από τον νομικό σύμβουλο της ομοσπονδίας ότι πρέπει να αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής για το τι μέλλει γενέσθαι. Θέλουμε να εμπιστευτούμε τον αθλητικό δικαστή ότι θα κάνει το σωστό και το πρέπον για όλα αυτά που έγιναν».

Για την πρόθεση πάταξης αυτών των γεγονότων: «Δυστυχώς σε αυτή την μάχη νικηθήκαμε από τους χούλιγκανς. Αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι στην χθεσινή έκτακτη συνέλευση που κάναμε υπήρχε βούληση και αποφασιστικότητα από την ομοσπονδία και τα σωματεία να σταματήσουν όλα αυτά και να επιστρέψει ο κόσμος, ο αγνός κόσμος στα γήπεδα. Χάσαμε την μάχη με τους χούλιγκανς αλλά θα κερδίσουμε και τον πόλεμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία Ανδρών: Τελευταία Ενημέρωση