ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πάρις Παπαέλληνας: Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Στροβόλου

Για την πολυετή και πολύπτυχη προσφορά του στην Τοπική Κοινότητα του Στροβόλου και ευρύτερα

Απόψε πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου η τελετή ανακήρυξης του κ. Πάρι Παπαέλληνα, σε επίτιμο Δημότη Στροβόλου, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, για την πολυετή και πολύπτυχη προσφορά του στην Τοπική Κοινότητα του Στροβόλου και ευρύτερα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου από τον Δημοτικό Γραμματέα, κ. Γιώργο Χριστοδούλου. Στη συνέχεια ο Δημάρχου Στροβόλου, κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους έκανε τη δική του ομιλία για τον κ. Πάρι Παπαέλληνα. Μετέπειτα υπήρξε προβολή σύντομης ταινίας για τον τιμώμενο για να ακολουθήσει η ανακήρυξη του κ. Πάρι Παπαέλληνα σε Επίτιμο Δημότη Στροβόλου. Επίσης έγινε απονομή του Χρυσού Μεταλλίου του Εθνομάρτυρα Κυπριανού στον κ. Πάρι Παπαέλληνα και ακολούθησε η αντιφώνηση του ιδίου. Τέλος υπήρξε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το έργο του στον δήμο Στροβόλου

Ο κ. Πάρις Παπαέλληνας ήταν ο εμπνευστής, πρωτεργάτης και χρηματοδότης μεγάλου έργου υποδομής, μοναδικού στο είδος του στην Κύπρο, του Αθλητικού Κέντρου «Κώστας Παπαέλληνας» στον Στρόβολο. Ήταν επίσης ο ιδρυτής, το 1988, των ακαδημιών καλαθόσφαιρας του «Κεραυνού», στις οποίες σήμερα αθλούνται καθημερινά περί τα 700 παιδιά και έφηβοι, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 5-15 χρόνων. Το έργο του υπήρξε πολυσχιδές, ιδιαίτερα στους τομείς του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Προσφοράς και της Νεολαίας.

Μια ζωή συνδεδεμένη με την κυπριακή καλαθόσφαιρα

Η ζωή του κ. Πάρι Παπαέλληνα συνδέθηκε με τον Κεραυνό πίσω στο μακρινό 1972. Η καριέρα του στο γήπεδο με τη φανέλα της ομάδας του Στροβόλου κράτησε για 19 ολόκληρα χρόνια. Οι υπηρεσίες του όμως προς τον Κεραυνό δεν τελείωσαν εκεί. Με το τέλος της καριέρας του ως παίκτης, ακολούθησε η καριέρα ως διοικητικός παράγοντας. Συγκεκριμένα για 6 χρόνια υπηρέτησε την ομάδα απ’ τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ όταν το 1997 αποχώρησε ο Λυκούργος Κυπριανού απ’ την προεδρία της ομάδας, ο κ. Πάρις Παπαέλληνας ανέλαβε το δύσκολο έργο. Η ιστορία από τότε για τον Κεραυνό γράφτηκε με χρυσά γράμματα. Η αναμόρφωση του σωματείου αποτελεί πρωτοπόρο έργο κι η οποία περιλάμβανε κλειστό γήπεδο, γήπεδα φούτσαλ, τένις, καφέ/εστιατόριο στον περιβάλλοντα χώρο. Πέραν όμως απ’ τον Κεραυνό η Κυπριακή καλαθόσφαιρα οφείλει αρκετά στον κ. Πάρι Παπαέλληνα ο οποίος είναι πιστός της στρατιώτης από το 1968 όταν τότε σε ηλικία 16 ετών φόρεσε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ενδεικτικό μάλιστα είναι πως βρίσκεται στο άθλημα εδώ 54 χρόνια με την Κυπριακή καλαθόσφαιρα να μετρά 56 χρόνια ζωής(!!) καθώς πρώτο επίσημο πρωτάθλημα διεξήχθη το 1966.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση