ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κεραυνός: Μισός αιώνας Πάρις Παπαέλληνας (vid)

Μεγάλη εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50χρόνων παρουσίας και προσφοράς του στο σύλλογο

Μεγάλη εκδήλωση προς τιμή του Πάρι Παπαέλληνα διοργάνωσε σήμερα ο Κεραυνός, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων παρουσίας και προσφοράς του στο σύλλογο. Η εκδήλωσε διεξήχθη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Η ζωή του Πάρι Παπαέλληνα συνδέθηκε με τον Κεραυνό πίσω στο μακρινό 1972. Η καριέρα του στο γήπεδο με τη φανέλα της ομάδας του Στροβόλου κράτησε για 19 ολόκληρα χρόνια. Οι υπηρεσίες του όμως προς τον Κεραυνό δεν τελείωσαν εκεί. Με το τέλος της καριέρας του ως παίκτης, ακολούθησε η καριέρα ως διοικητικός παράγοντας. Συγκεκριμένα για 6 χρόνια υπηρέτησε την ομάδα απ’ τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ όταν το 1997 αποχώρησε ο Λυκούργος Κυπριανού απ’ την προεδρία της ομάδας, ο Πάρις Παπαέλληνας ανέλαβε το δύσκολο έργο.

Η ιστορία από τότε για τον Κεραυνό γράφτηκε με χρυσά γράμματα. Η αναμόρφωση του σωματείου αποτελεί πρωτοπόρο έργο κι η οποία περιλάμβανε κλειστό γήπεδο, γήπεδα φούτσαλ, τένις, καφέ/εστιατόριο στον περιβάλλοντα χώρο.

Πέραν όμως απ’ τον Κεραυνό η Κυπριακή καλαθόσφαιρα οφείλει αρκετά στον Πάρι Παπαέλληνα ο οποίος είναι πιστός της στρατιώτης από το 1968 όταν τότε σε ηλικία 16 ετών φόρεσε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ενδεικτικό μάλιστα είναι πως ο Πάρις Παπαέλληνας βρίσκεται στο άθλημα εδώ 54 χρόνια με την Κυπριακή καλαθόσφαιρα να μετρά 56 χρόνια ζωής(!!) καθώς πρώτο επίσημο πρωτάθλημα διεξήχθη το 1966.

Μιλώντας στην εκδήλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πορεία του κ. Παπαέλληνα με την οποία, όπως είπε, καταγράφεται η καταξίωση του ως αθλητή, ως διοικητικού, ως επιχειρηματία, ως ανθρώπου που πρόσφερε ανιδιοτελώς στον Σύλλογο.

Απευθυνόμενος στον κ. Παπαέλληνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εξ όσων γνωρίζω έχεις πέραν από μισό αιώνα δώσει το άπαν των δυνάμεων σου, πέραν των επιχειρηματικών σου δραστηριοτήτων, σε αυτό τον Σύλλογο που έγραψε και γράφει ιστορία, με 25 χρόνια να ήσουν Πρόεδρος του. Ειλικρινά αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω ως εκπρόσωπος της πολιτείας αυτή την ικανοποίηση, την ευγνωμοσύνη που ο καθένας νιώθει για όσους συνεισφέρουν στην πατρίδα μας, στην Κύπρο μας, διότι δεν περιορίστηκε στα στενά όρια της Κύπρου».

«Θα ήθελα να ευχηθώ ό,τι καλύτερο σε εσένα Πάρη, στην οικογένεια σου, στον Γυμναστικό Σύλλογο και να συνεχίσετε τη δράση σας που βοηθά να κρατηθεί η νεολαία μακριά από τα όσα καταγράφονται σήμερα, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά παγκοσμίως. Να συνεχίσετε να συνεισφέρετε για τους νέους μας, για το ευ αγωνίζεστε, για την προκοπή και περηφάνεια του καθενός», κατέληξε ο Πρόεδρος, απευθυνόμενος στον κ. Παπαέλληνα.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε φιλμάκι το οποίο ετοίμασε ο Γιώργος Μελετίου ενώ παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα απ’ τον βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη.

Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση:

ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση