ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χαραλάμπους: «Οπαδοί της Ανόρθωσης μπήκαν στην κερκίδα εκεί που κάθονταν τα γυναικόπαιδα»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρόεδρος του σωματείου του Απόλλωνα

Στο πλαίσιο των χθεσινών επεισοδίων στο «Ελευθερία», ο πρόεδρος του σωματείου του Απόλλωνα, Ξενοφών Χαραλάμπους, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τα χθεσινά επεισόδια: «Καταρχάς δεν είμαι ο αρμόδιος να πω τον λόγο για τον οποίο έγιναν όσα έγιναν. Τα επεισόδια είναι καταδικαστέα. Με διακατέχει το αίσθημα της ντροπής. Είναι απαράδεχτο να πηγαίνουν στο γήπεδο οικογένειες και να φεύγουν για να προστατέψουν την σωματική τους ακεραιότητα. Δεν είμαι αρμόδιος να πω ποιος φταίει. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό στην Κύπρο. Δεν είμαι εδώ να υπερασπιστώ κανένα. Αλλά θα πω κάποια πράγματα. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για τον αθλητισμό στην Κύπρο. Χθες υπήρχε κατά τα αλλά μια γιορτή. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα τμήμα. Φτάσαμε στον ημιτελικό. Θεωρώ ότι καθήκον όλων μας, κι εσάς των ΜΜΕ, πρέπει να λέμε τα πράγματα ως έχουν».

Για το τι έγινε: «Εγώ ήμουν στο γήπεδο και ενημερώθηκα στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου ότι υπήρχαν συμπλοκές των οπαδών μας με την αστυνομία εκτός γηπέδου. Οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας μπήκαν στο γήπεδο μαζικά. Μου είπαν να βγω έξω να δω τι γίνεται. Δεν είναι δουλειά μου να κάνω τη δουλειά της αστυνομίας. Βάλαμε σε σειρά τους οπαδούς και μπήκαν στο στάδιο δείχνοντας εισιτήριο και κάρτα φιλάθλου. Αυτά έγιναν στην παρουσία μου και στην παρουσία αξιωματικού της ΜΜΑΔ. Μπήκαν στο στάδιο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Το ερώτημα που θέτω είναι, πως είναι δυνατό να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Από τη μια πλευρά έγινε έλεγχος μόνο από τους σεκιούριτι και μπήκαν μαζικά 700 άτομα. Και από την άλλη πλευρά υπήρξε διμοιρία της ΜΜΑΔ και έγινε εξονυχιστικός έλεγχος. Υπάρχουν τα βίντεο. Μπήκαν οπαδοί της Ανόρθωσης στην κερκίδα μας, εκεί που κάθονταν τα γυναικόπαιδα. Από εκεί ξεκίνησαν όλα τα επεισόδια».

Για το ποιος ευθύνεται: «Για το τι έγινε εκτός γηπέδου νιώθω ντροπή. Είναι προσωπική μας ευθύνη να αστυνομεύουμε τα παιχνίδια; Συμφωνώ ότι και της αστυνομίας είναι δεμένα τα χέρια της. Υπάρχει κενό με την κάρτα φιλάθλου. Θα απαγορεύσω εγώ στον οποιονδήποτε να μπει στην κερκίδα; Είναι ευθύνη των σωματείων αυτή; Θεωρώ ξεκινούμε από λανθασμένη βάση. Οι ευθύνες είναι συλλογικές. Όταν λέμε ότι είναι ευθύνη των σωματείων είναι εδώ που υπάρχει λανθασμένη βάση για το τι πρέπει να διορθώσουμε. Πραγματικά νιώθουμε ντροπή για το τι συμβαίνει στον αθλητισμό. Σαν πρόεδρος του σωματείου του Απόλλωνα είμαι δεκτικός για να λάβω τις όποιες οδηγίες χρειάζεται για να διορθώσουμε την κατάσταση».

 *Περισσότερα στο ηχητικό

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τελευταία Ενημέρωση

100 προσαγωγές!

100 προσαγωγές!

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για τα επεισόδια στο Απόλλων-Ανόρθωση
 |  HOT SPOT
Επίσημα… Dynatron Απόλλων

Επίσημα… Dynatron Απόλλων

Παρουσίασε το μεγάλο του χορηγό για τη νέα σεζόν το καλαθοσφαιρικό τμήμα των κυανολεύκων
Κωνσταντίνος Νικολάου
 |  ΑΠΟΛΛΩΝ