ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σενάριο για Super Cup Ελλάδας με ΑΠΟΕΛ

Στον ΕΣΑΚΕ ψάχνουν τον αντικαταστάτη της Λάρισας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ελλαδικής ιστοσελίδας sportime.gr, ο ΑΠΟΕΛ επιθυμεί να συμμετάσχει στο Super Cup Basket League, το οποίο δεν αποκλείεται να διεξαχθεί στην Κύπρο με την παρουσία του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Προμηθέα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο ΑΠΟΕΛ έχει τη δυνατότητα να σώσει τον ΕΣΑΚΕ από το ναυάγιο σε ό,τι αφορά στους χειρισμούς της διεξαγωγής του Super Cup στην Κύπρο.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΑΠΟΕΛ επιθυμεί να λάβει μέρος στο Super Cup της Basket League αν κι εφόσον αυτό διεξαχθεί τελικά στην Κύπρο! Στην Λευκωσία ή την Λεμεσό. Πιθανότατα να είναι και η μεγάλη ευκαιρία (που ήρθε από το πουθενά) στον ΕΣΑΚΕ προκειμένου να διορθώσει τις απανωτές γκάφες που έχει κάνει στο συγκεκριμένο θέμα.

Με κορυφαία τη διαρροή της είδησης ότι η διοργάνωση θα γίνει στην Κύπρο, χωρίς πρώτα να έχει την παραμικρή επαφή με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ως όφειλε κάτι το οποίο παραδέχθηκε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος κατόπιν της επιστολής διαμαρτυρίας (και δικαίως) της ΚΟΚ.

Παρεμπιπτόντως υπάρχουν και κάποιες ακόμα μη φυσιολογικές κινήσεις του ΕΣΑΚΕ ως προς το θέμα, καθώς εκφράστηκε η επιθυμία διεξαγωγής της διοργάνωσης στην Κύπρο αλλά σε ημερομηνία που αρχίζει το Κυπριακό Πρωτάθλημα! Μιλάμε για μαγεία, όχι αστεία.

Και βέβαια με δεδομένο ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν πανίσχυρους συνδέσμους φιλάθλων στην Κύπρο, θα έπρεπε και η Κυπριακή αστυνομία να γνωρίζει και να συμμετέχει στις όποιες συζητήσεις (που δεν έγιναν αφού ο ΕΣΑΚΕ δεν το θεώρησε σκόπιμο.

Επίσης η διοργάνωση κινείται γύρω από το όνομα του Νίκου Γκάλη και όπως έχουμε μάθει αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με σεβασμό ή τιμή στον απόλυτο σταρ του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και ως προμετωπίδα για το εμπορικό κομμάτι όπως και του marketing. Προφανώς και θα είναι ενήμερος ο Νίκος Γκάλης γι’ αυτό αλλιώς θα πρόκειται για ακόμα ένα ατόπημα.

Πάντως (για να επιστρέψουμε και στο θέμα μας) ο ΑΠΟΕΛ έρχεται από το πουθενά προκειμένου να δώσει σανίδα σωτηρίας στον ΕΣΑΚΕ και να κάνει να ξεχαστούν τα παραπάνω, αν τελικά διεξαχθεί το Super Cup στην Κύπρο.

Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να λάβει μέρος στη διοργάνωση εφόσον διεξαχθεί στην Μεγαλόνησο, όχι απλώς για να καλύψει το κενό αφού η 4η Λάρισα δεν υπάρχει πλέον αλλά και για να ανεβάσει το εμπορικό ενδιαφέρον της. Μιλάμε για το πιο ισχυρό brand στην Κύπρο, με πολλούς φιλάθλους, μεγάλη ιστορία, δυνατή και σταθερή διοίκηση που επενδύει και πλέον μια σπουδαία προσωπικότητα όπως ο Λευτέρης Σούμποτιτς στον πάγκο. Δεν αποκλείεται πάντως να εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον και ο Κεραυνός που κατέκτησε το νταμπλ στην Κύπρο.

Ασφαλώς πιθανή παρουσία του ΑΠΟΕΛ θα αλλάξει τα δεδομένα που υπάρχουν και θα κάνει σαφώς πιο ελκυστική τη διοργάνωση αν κι εφόσον τελικά διεξαχθεί στην Κύπρο. Βεβαίως η διαφορά ποιότητας με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι τεράστια (όπως υπάρχει διαφορά και με τον Προμηθέα) αλλά γίνεται σαφώς πιο εμπορικό το πακέτο. Πολύ πιο ελκυστικό από το να αντικαταστήσει την Λάρισα ο Κολοσσός Ρόδου που κατέλαβε την 5η θέση στην τελική κατάταξη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ εξέφρασε πρόσφατα την επιθυμία να λάβει μέρος (στο άμεσο μέλλον) στην Basket League σε ένα ζήτημα αρκετά ενδιαφέρον αλλά και πολύπλοκο ταυτόχρονα. Ενδεικτικό, όμως, των προσδοκιών της κυπριακής ομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση