ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Λύγισε στην «Κόρμεντ Αρίνα»

Μετά από ένα συγκλονιστικό φινάλε

Η Κόρμεντ μετά από ένα συγκλονιστικό φινάλε, επικράτησε της Ανόρθωσης με 91-87 και απέκτησε τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europe Cup. Το συγκρότημα του Κότσις αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα, είχε μία πολύ καλή παρουσία στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Ούγγροι διατηρούνταν διαρκώς μπροστά στο σκορ, παρά την σταθερή μείωση της διαφοράς από τους παίκτες του Τόνι Κωνσταντινίδη στο καλάθι.

Η ίδια περίπου εικόνα χαρακτήρισε τη δεύτερη περίοδο, με την Ανόρθωση να μην επιτρέπει στην Κόρμεντ να ξεφύγει στο σκορ. Τα επί μέρους σκορ 24-22 και 26-25 καταδεικνύουν πόσο κοντά βρισκόταν η «Κυρία». Αυτό είχε αντίκρισμα και μέσα από τη στατιστική πλευρά, με τους κυανόλευκους να ήταν και εκεί ανταγωνιστικοί, υπερέχοντας στη γραμμή των βολών (12/14 που ήταν επίσης σημαντικό) και στα κλεψίματα (4). Στόχος μετά την ανάπαυλα ήταν φυσικά η ανατροπή.

Η Ανόρθωση δεν παραδόθηκε, αντίθετα ανέβασε και τα ποσοστά της στα επιθετικά και αμυντικά ριμπάουντ στην τρίτη περίοδο, ενώ ήταν πιο εύστοχη από τους Ούγγρους. Γεγονός που οδήγησε με το τέλος της, στο εύθραυστο 69-68.

Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, Σκίνερ και Τρετιακόφ είχαν βάλει ξανά μπροστά την ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη στους τρεις (72-69) όμως οι γηπεδούχοι είχαν άμεση απάντηση ισοφαρίζοντας με τρίποντο. Πολύ καθοριστικό επίσης το τρίποντο του Βάρσου στο 7λεπτο που είχε δώσε ξανά το προβάδισμα στη «Κυρία» (76-75). Πολύτιμο το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε ο Κάρτερ 58 δευτερόλεπτα πριν το τέλος που αύξησε τη διαφορά στους τρεις για τους Ούγγρους (87-84) και σε συνδυασμό με την αστοχία της Ανόρθωσης, «λύγισε» μπροστά στους φίλους της, που κατέστησαν έντονη την παρουσία τους, αν και ήταν σαφώς λιγότεροι αριθμητικά.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-22, 50-47, 69-68, 91-87

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X