ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ηττήθηκε στη Γερμανία η ΑΕΚ, αλλά δεν έχασε τις ελπίδες πρόκρισης

Αγώνας που έγινε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο του FIBA Europe cup

Με ήττα στο Ροστόκ, για την Πετρολίνα ΑΕΚ, ολοκληρώθηκε η αποψινή αναμέτρηση για την ομάδα της Λάρνακας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο του FIBA Europe cup.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για την ομάδα της Λάρνακας σε τέσσερεις αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι οι ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, παραμένουν ακέραιες.

Σημείο τριβής, ήταν το κακό ξεκίνημα της ΑΕΚ στην 3η περίοδο, μιας και στο ημίχρονο, ήταν πίσω στο σκορ με -9, αλλά ως το 26`, η διαφορά ανέβηκε στο +25 για τη γηπεδούχο και πλέον, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολο για να ανατρέπονταν...

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα, με την ΑΕΚ να αποκτά ένα ελαφρύ προβάδισμα, σε ένα παιχνίδι γρήγορου ρυθμού, αλλά και ευστοχίας και από τις δυο ομάδες.

Μπορεί οι Πρασινοκίτρινοι, να εύρισκαν λύσεις στην επίθεση, αλλά οι Γερμανοί είχαν τις απαντήσεις, αλλά πλην του 22-17, δηλαδή μια διαφορά πέντε πόντων που απέκτησαν οι γηπεδούχοι, λίγο πριν το τέλος της 1ης περιόδου, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη σημαντική διακύμανση, πέραν του 8-3 σερί της ΑΕΚ στα τελικά χρονικά σημεία της 1ης περιόδου, που απέφερε το ισόπαλο 25-25 στο σημείο αυτό.

Στη 2η περίοδο, ήταν η δυνατή άμυνα που παρουσίασαν οι γηπεδούχοι, το κύριο στοιχείο της αναμέτρησης κατά το χρονικό αυτό διάστημα. Από την αρχή οι γηπεδούχοι απέκτησαν ένα ελαφρύ προβάδισμα, το οποίο και ανέβαζαν με την πάροδο του χρόνου.

Γύρω στο 15`, το σκορ πήγε στο 35-31 για τη γηπεδούχο, το οποίο μετατράπηκε σε 40-31 στη συνέχεια και ως την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, η διαφορά κυμάνθηκε σε αυτά τα επίπεδα και έτσι στο 20`, η ομάδα του Ροστόκ προηγήθηκε με 47-38.

To 15-1 σερί με το οποίο ξεκίνησε στην 3η περίοδο η Γερμανική ομάδα, θα λέγαμε ότι ήταν και το καθοριστικό που εν τέλει έκρινε και το παιχνίδι.

Διότι το ανατρέψιμο -9 του ημιχρόνου, μετατράπηκε σε -23 (62-39) και πλέον η κατάσταση δυσκόλεψε πάρα πολύ για την πρασινοκίτρινη ομάδα, αν και υπήρχε ακόμη πολύς χρόνος στο παιχνίδι και ενώ γύρω στο 26` η διαφορά έφθασε και στο +25 (68-43), πάντα για τη Γερμανική ομάδα.

Στα τελικά χρονικά σημεία της 3ης περιόδου, η ΑΕΚ βρήκε κάποιες λύσεις στην επίθεση και έτσι στο 30`, το σκορ έγινε 74-57.

Βελτιωμένη μεν στην άμυνα παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στις αρχές της 4ης περιόδου, αλλά δεν ήταν και τόσο εύστοχη στην επίθεση και αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα να κρατάει μιαν διαφορά ασφαλείας η ομάδα του Ροστόκ, που όσο περνούσε ο χρόνος, γινόταν και σύμμαχος της.

Πάντως γύρω στο 38`, η τιμή της διαφοράς έπεσε στο -13 (82-69), αλλά τα χρονικά περιθώρια ήταν πολύ στενά.

Με το άκουσμα της κόρνας, η ομάδα του Ροστόκ, σφράγισε τη νίκη με 86-73.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-25, 47-38, 74-57,

Rostock Seawolves (Christian Wilhelm Held): Alston 17 (3), Amaize 3 (1), Carter 6 (2), Goodwin 12, Nelson 16 (4), Bradley 5, Clark 12 (2), Drews, Kolo 4, Lockett 8, Theis 3 (1).

AEK (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Brown 22 (1), Hollingsworth 3, Jones 13, Μαντοβάνης, Λοϊζίδης, Σιζόπουλος 8 (2), Παντελή 3 (1), Σιμιτζής 7 (1), Griffin 11 (3), Hunt 6.

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση