ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η Κύπρος δεν είναι μικρή χώρα»

Αυτό τονίζει ο ΓΓ της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την Κύπρο στο μπασκετικό σκέλος ο ΓΓ της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής που βρίσκεται στο νησί μας μετά από πρόσκληση της ΚΟΚ. Σήμερα βρέθηκε στη συνεδρία του ΔΣ της ΚΟΚ και μετά μίλησε στον Τύπο, αφού παρουσιάστηκε  απο τον Πρόεδρο της ΚΟΚ Ανδρέα Μουζουρίδη.

Είπε μεταξύ άλλων ότι η Κύπρος δεν θεωρείται μικρή χώρα από τη διεθνή ομοσπονδία. Βρίσκεται στη μέση της πυραμίδας και ανεβαίνει. Μια ομοσπονδία κερδίζει το σεβασμό και από το πως διοργανώνει τα μεγάλα γεγονότα. Επίσης, σε σχέση με τα μεγέθη, είπε  ότι η Μογγολία που δεν είναι μπασκετικά μεγάλη, παρά το ό,τι είναι μεγάλη χώρα σε έκταση, έχει προκριθεί στο Τόκιο.

Επανερχόμενος στην Κύπρο είπε ότι αν αποφασίσει να διοργανώσει κάτι πιο μεγάλο η FIBA είναι δίπλα της.

Η παρουσία του ΓΓ έχει συμπέσει με την ανάληψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών μικρών κρατών από την Κύπρο το επόμενο καλοκαίρι. Ο κ Ζαγκλής είπε ότι η Κύπρος έχει αναλάβει με επιτυχία αρκετές διοργανώσεις της FIBA.

Αναφέρθηκε επίσης και στα άτομα που εργάζονται για το μπάσκετ στην Κύπρο, επαινώντας το έργο τους.

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό μπάσκετ είπε ότι το πρόβλημα τησ Διεθνούσ ομοσπονδίας με την Ευρωλίγκα είναι θέμα στρατηγικής του κάθε οργανισμού. Ως προκλήσεις, η ομοσπονδία βλέπει την άνοδο του επιπέδου των εθνικών ομοσπονδιών, την αριθμητική αύξηση της εμπλοκής των γυναικών στο άθλημα σε διοικητικό καλαθοσφαιρικό και προπονητικό επίπεδο την άνοδο του 3χ3 και την προσέλκυση παιδιών στο άθλημα. Ένα πεδίο που ο ανταγωνισμός με άλλα αθλήματα μεγαλώνει.

Όσον αφορά την παρουσία του στην Κύπρο ο Ελλαδίτης παράγοντας και διακεκριμένος νομικός είπε ότι είναι τιμή του που βρίσκεται εδώ όπου υπάρχει ένα μέλος της FIBA που εργάζεται σκληρά και κάνει βήματα προόδου, όπως για παράδειγμα η αύξηση της δημοφιλίας του αθλήματος.

Η   σημερινή συνάντηση με τον Τύπο έγινε σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Α Κατηγορία Ανδρών: Τελευταία Ενημέρωση

X